Tillbaks vid tangentbordet

Sedan starten av bloggen den 20 september och ett eller flera inlägg per dag (133st totalt) har så bloggen haft tagit sig ett litet uppehåll. Men nu är det väl dags att man försöker smyga igång så sakteliga igen.

På tisdag är det ju dags för nedsläpp igen, då Rögle möter Brynäs på hemmais. För att sedan ta emot Södertälje hemma på torsdag. Två mycket viktiga matcher för Rögle, dels för att vända den tråkiga hemmatrenden och se till för motståndarlagen att det är ett helv-te att komma till Ängelholm för det ska det ju vara, sen är ju Brynäs och Södertälje två eventuella lag som ska vara bakom oss om laget ska nå sin målsättning att ta sig till slutspel.

Hoppas nu att laget kunnat ta med sig den positiva känslan de fick förra helgen efter 6 poängsturnén i norrland till veckans träningar och kan komma superladdade inför kommande utmaningar. Tre punkter som jag hoppats att laget/tränarna pratat om/tränat på under veckan som gått.

Spelet på hemmais

Att kunna få spelet att stämma på hemmais. Att de inte blir ängsliga och skärrade så fort man hamnar i underläge bara för att man spelar hemma. Våga spela ut, våga göra något konstruktivt med pucken inte bara passa vidare till en lagkamrat för att man är rädd för att göra misstag. Alla får göra misstag, alla gör misstag. Men sådana kollektiva kollapser som man sett emellanåt i hemmamatcherna håller inte. Det är ren och skär psykologi, tänk positivt, beröm varandra, offra er för varandra. Åk mycket mera skridsko, spela fysiskt och ge allt, det är ju ni som har fördel av ca 5000 fans i ryggen som stöttar er i vått och torrt, utnyttja det. Se det som en möjlighet att vända hemmatrenden och göra Lindab Arena till VÅRAN borg.

Powerplay

Nu blev det ju trots allt två powerplaymål förra helgen, ett i Luleå och ett i Skelleftå matchen men 15,79% tycker jag inte är godkänt. Det är i denna spelform många matcher avgörs. Vad som måste göras är kanske inte helt lätt att säga, men för det första måste någon kunna ta in pucken i anfallszon, väl där tycker jag att man ska ha mycket trafik på kassen och sen lägga puckarna mot mål. Utnyttja en spelare som Porseland mycket mer. Killen har ett fint skott och fint självförtroende för tillfället, dra nytta av det. Spelare framför mål där har Rögle i alla fall tre namn som man kan skicka in med direktiven in och stångas framför kassen, Beaudoin, Gath och Månsson även Sjöa skulle klara detta jobb med sin storlek.

Målvaktsspelet

Att man från tränarhåll slutar och hatta fram och tillbaks med att spela ena målvakten i 2, 3 matcher för att sedan byta till nästa. Jag skulle vilja ha en uttalad förstemålvakt. Om det är Penker eller Nihlstorp som är i flowet spelar ingen större roll men den som är där SKA spela. Inte byta bara för att som man säger att båda ska vara igång, jag köper inte det resonemanget. När väl den ena gör en dålig insats, skadad eller alldeles för tätt matchande eller vad det nu kan vara gäller det för den andre att vara redo att ta chansen och bevisa tränarna att man förtjänar att få spela. Titta på Brynäs, som gett Markström fullt förtroende han har spelat 15 matcher och har över 92 i räddningsprocent och bara är 19 år gammal klara han det tuffa matchandet klarar Penker eller Nihlstorp också det.


Avslutningsvis hoppas jag också att publiken kommer till arenan och stöttar laget i veckans två matcher och gör varje match till en oförglömlig upplevelse för spelarna och sjunger och stöttar laget för nu ska vi vända den tråkiga hemmatrenden.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0