Lördagens omgång komplett

Lördagens omgång är nu komplett i och med att kvällsmatchen Djurgården-Timrå också är färdigspelad. Dagens store förlorare är självklart Timrå.

Luleå-Rögle 3-4

Färjestad-Linköping 1-3

Hv71-Brynäs 3-0

Frölunda-Skelleteå 5-2

Modo-Södertälje 4-1

Djurgården-Timrå 3-1



1 HV71 16 11 1 4 1 0 +26 (67-41) 35
2 Färjestad BK 15 9 2 4 0 1 -2 (35-37) 29
3 Skellefteå AIK 15 9 1 5 0 1 +2 (38-36) 28
4 Linköpings HC 15 8 1 6 0 0 +13 (43-30) 25
5 Luleå HF 15 6 3 6 2 1 +6 (43-37) 23
6 Djurgårdens IF 16 8 2 6 0 0 +2 (41-39) 23
7 Frölunda HC 15 7 2 6 0 0 -3 (41-44) 23
8 Brynäs IF 15 4 6 5 2 0 +1 (30-29) 20
9 Södertälje SK 15 5 3 7 1 1 -12 (35-47) 19
10 Rögle BK 15 5 2 8 1 1 -9 (36-45) 18
11 MODO Hockey 15 2 4 9 3 0 -12 (33-45) 13
12 Timrå IK 15 2 5 8 0 4 -12 (35-47) 11

Huvva, vilken kämpa insats av de grönauovita krigarna

YEEEEESSSS! Äntligen, vi bröt den dystra förlustsviten. Vilken kämpainsats av killarna, många negativa trender bröts ikväll. Högga gjorde sitt första mål, vi bröt en förlustsvit på fem matcher och inte minst gjorde vi fler än 3 mål i en match.

Man blir så otroligt glad över att laget lyckas vända ett underläge på 3-1. När den första perioden var färdig spelad kändes allt bara skit. Man hamnade nästan i underläge med 1-0 direkt, men replikerade omgående genom Högga. Högga som gjorde säsongens första mål, underbart. Just kedjan med Högga, Jacke och Månsson var utan tvekan lagets bästa för kvällen. De kämpade och slet för varandra och det bästa av allt de får utdelning. Men innan perioden var över hade Luleå gjort både 1-2 och 1-3, det var virriga, håglösa och felpassande killar i Röglelägret vid den tidpunkten i matchen, men laget lyckades hålla undan från fler mål i den perioden och sedan började vändningen.

Andra perioden var knappa fyra minuter gamal och Rögle spelade första powerplayet i matchen då Porseland slog till, nästan helt frispelad av Månsson nöp han direkt och det var reducerat 3-2. Rögle vann också skotten med 12-6 i den andra perioden som är väl en av de bättre andra perioderna laget presterat denna säsong, eller i alla fall på sistone.

I den tredje så var det nästan Rögle för hela slanten. Man stressade fram misstag från Luleås sida i deras uppspel och matade ner puckarna i Luleåzonen och jobbade därifrån. Detta uppmärksammades av Roger&Roger i Luleå som tog timeout men utan någon effekt. Visst hade Luleå någon halvchans men det var inte mycket att vara direkt orolig för. Istället så kom kvitteringen efter mycket starkt och fint förarbete från Högga, som arbetade sig in i slottet hela vägen bakom mål med en Luleåspelare i ryggen likt en ryggsäck så lyckades han ändå få in pucken framför mål och vem stod där om inte lagets nya måltjuv Månsson som la in den mellan benen på Modig i Luleåmålet. Då var det nio minuter kvar av matchen. När det sen återstod dryga tre minuter kvar av matchen så kom ett fint uppspel från Rögles sida ända från bakom eget mål. Granak slog en fin passning ut på kanten till Högga som sedan i sin tur serverade Månsson i friläge från blå efter en perfekt tajmad skridsoåkning i mittzon. Månsson gjorde inget misstag utan letade upp i princip yttersta maskan i det vänstra krysset från målvakten sett, över plocken och helt plötsligt var det 3-4. 

Denna lördagskväll kunde knappast börjat bättre, shit vad glad man blir. Gunnar sa i intervjun efter matchen att detta stavades med fem bokstäver M O R A L. Hoppas laget tar med sig moralen och självförtroendet några mil söderut till Skellefteå inför morgondagens match.

+ Moralen, att man aldrig gav upp. Det är sådant som stärker laget och självförtroendet. Andrafemman som ikväll gör alla fyra målen.

- Skiter i något minus en kväll som denna. Fanns säkert något men det struntar jag i. Det var tre poäng vi behövde och det var tre poäng vi fick.

Rögles tre stjärnor   1. Månsson   2. Högga   3. Jacke


En timme till matchstart

En till kvar till match mot LULEÅ I Coop Arena. Laddad till tusen nu och hoppas vi kan sno norrbottningarna på tre poäng i deras hemmaborg. Laguppställningarna publicerade på swehockey se länk nedan, ser rätt hyfsat ut faktiskt. Första och tredje linan ser rätt tunga ut att möta om laget bara får upp farten, spelar tight och tar vara på sina chanser samt spelar lika bra närkampsspel som man gjorde i hemmamötet tror jag faktiskt Rögle vinner, låt säga med 4-2. Tror Kempe målar först idag i Rögle. 

Forza RBK!

Laguppställning

Intervju med Brett Harkins

Bloggen har ju utlovat en intervju för läsarna och här är den. Det blev med Brett Harkins som numera är bosatt i Cleveland Ohio. Eftersom Rögle möter Skellefteå borta på söndag tyckte jag det var passande med en intervju med Brett som ju representerat båda klubbarna under sin karriär.

Brett var ingen snabbskrinnare direkt på isen men en mycket passnings skicklig spelare och var ofta som bäst när det som bäst behövdes. Säsongerna 02-03 och 05-06 spelade Brett för Skellefteå och 06-07 och 07-08 för Rögle. Han gjorde 33 poäng på 38 matcher totalt i kvalserien under dessa fyra säsonger, fördelat på 7 mål och 26 assists.Som ni förstår och förmodligen redan visste var att Brett var mycket användbar när det började nalkas kvalserie, inte minst i powerplay syns om inget annat på assitsen. Inte illa tycker jag, många andra spelare har svårt att producera när det väl gäller. Ni kan ju bara kolla i Leksand under de senaste säsongerna.

         
Intervjun så

Vad sysslar du med idag? Jag är på jobbet som alla andra dagar, jag har en egen firma som jag haft i ca 7år. Det är ett kreditkortsföretag, så om någon läsare accepterat kreditkort som betalningsmetod så kan ni varit en av mina kunder.

Slutade du med ishockeyn efter det att du spelat upp Rögle i Elitserien? Både ja och nej, jag spelar lite för skoj skull i ett ganska bra lag med lite före detta NHL spelare. Vilka då?  Brian Holzinger, Mike Wilson, Kevin Dahl är några av mina lagkamrater.

Var du besviken när Roger signade bröderna Abbott vilket betydde att det inte fanns plats för dig? Ja jag var mycket besviken. Roger hade lovat mig om det var så att vi gick upp till elitserien så skulle klubben ge mig ett nytt kontrakt, och det vet vi ju alla hur det slutade. Men mest besviken var jag över att Roger ljög för mig och inte ens ringde mig och berättade att han valt att kontraktera bröderna Abbott istället.

Följer du laget idag? Har du kontakt med någon spelare i laget? Ja självklart gör jag det. Ja jag snackar med några i laget bl. a Demén.

Förra året gick det ett rykte om att du skulle återvända till Svergie men då varken till Rögle eller Skellefteå utan Asplöven. Stämde det? Hur nära var det i så fall? Ja det stämde att de ville ha dit mig. Men jag velade och hade svårt för att komma fram till något beslut men till sist tackade jag nej och drog mig tillbaks. Tyckte det var bäst så för familjen.

Du spelade tre säsonger med Skellefteå och lite mer än en med Rögle. Du gick till elitserien med båda lagen. Vilken gång var bäst och varför? Bäst måste jag svara Skellefteå. Dels för att de väntat så länge och dels för att de varit så nära ett antal gånger. Fast Rögle var fantastiskt på sitt sätt också mest för att ingen förväntade sig det.

Vilka av Rögle och Skellefteå har bäst fans? Varför? Jag kan bara säga att jag hade förmånen att få spela för Svergies absolut två bästa fans.    

Ditt bästa minne från Rögletiden förutom den 10:e april? Varje gång vi mötte Malmö eftersom de hela tiden trodde de var det bättre laget. Samt att det var fantastiska matcher att spela både på isen och läktarn.

Har du några practical jokes från omklädningsrummet att delge? Det är väl mest det vanliga, raklödder i handskarna samt vattenfyllda benskydd.

Den bästa spelaren du spelat med/mot? Med Ray Bourque och Kenny, mot är det Gretzky.

Bästa tränare? Tommy Samuelsson och Dave King, definitivt inte den andre jag hade i Skellefteå, kommer inte ens ihåg hans namn.

Bästa arena du spelat i? Old Boston Garden och Staples Center

Kan du berätta någon talang som du hade/har sidan om isen? Jag är en duktig golfspelare såsom många andra hockeyspelare och jag älskar åka skidor.

Kommer du och besöker Lindab Arena någon dag? Hoppas du inte väntar lika länge som Tom Haug som invigde årets säsong i Lindab Arena. Nä det hoppas jag inte att det tar så lång tid. Vi kommer komma tillbaks och hälsa på. Min yngste son Beckham 5 år frågade mig häromdagen när vi skulle åka till Sverige. Jag vill hälsa på under säsongen och se lite matcher, men frugan vill komma på sommaren. Vi får se vem som får sin vilja igenom. Vi saknar verkligen alla våra vänner i Sverige.

Rögle har ju redan mött Skellefteå en gång under denna säsong och förlorade med 4-2. På söndag är det dags igen, hur tror du det går? Skellefteå har spelat två säsonger mer än Rögle i elitserien och jag tror det har stor betydelse, inte minst för rutinen man samlat på sig. Men alla lag i elitserien är bra, vilket lag som kan vinna denna match.

Avslutningsvis vill Brett tacka båda lagens fans för alla stöttning under åren i Sverige och säger att familjen saknar alla vänner och skickar här igenom en hälsing till alla!

Det var allt för denna gång, hoppas ni gillade intervjun. Bloggen tackar Brett så mycket för visat intresse och att han tog sig tid för denna lilla intervju.



Jätten vandrar vidare

201cm och 105kg tunge Kristian Kudroc vandrar vidare till Götet och Frölunda. Jätten Kudroc som spelat 10 matcher och 0 poäng för Brynäs denna säsong går nu till Frölunda på ett korttids kontrakt året ut. Frölundas manager Kent Norberg säger att de har en situation på backsidan och behövde förstärka kortsiktigt, för inte får han väl plats i Real Frölunda när deras backar tillfrisknat.

Kudroc till Frölunda

Rögle och fansen lever fortfarande på hoppet

Enligt en artikel i dagens kvp hoppas fansen och säkerligen mest av allt Rögle på en snabb comeback av Kung Kenny. Kenny själv säger att han inte stängt dörren helt, men han tränar inte idag så en comeback innan jul är bara att glömma.

Självklart hade vi Röglefans velat ha in Kenny i truppen konstigt vore väl annars. Men samtidigt måste vi ju lära oss att klara oss utan honom. Han valde att lägga skridskorna på hyllan och ägna mer tid till familjen och sina nya projekt. Men om Kenny själv är positivt inställd, har vi då råd att inte ta in honom i truppen? Knappast om ni frågar mig i alla fall. Det är ju som bekant inte bara på isen han betyder så mycket utan även vid sidan av. Tänk vilken annan dimension vårt försvarsspel skulle få, för att inte snacka om vårat powerplay. Ja, jag tror t.o.m en kick för hela laget faktiskt, för så mycket betyder Kenny.

Vad jag annars tycker är lite märkligt i reportaget är att när Roger Hansson får frågan om det är nya spelare på väg in. Så svarar Roger "- Nej, vi har i dagsläget inga pengar i spelarbudgeten". Que???? Inga pengar? Vilka spelare har sådana löner i Rögle så att det inte finns pengar till ev. förstärkningar? Ok det finns säkert vissa spelare som är ganska välbetalda men nog fasiken borde det väl finnas slantar, eller? Hade ju varit skillnad om det var av någon annan anledning men pengar tyckte jag låter lite märkligt. För om jag inte minns helt fel sa han för typ en månad sedan att det fanns pengar i kistan, efter det har vi bara tagit in Månsson, men inte f-n har väl han någon monster lön eller?

Kvp´s artikel

Vill du hjälpa bloggen?

Efter gårdagens nederlag kan man inget annat som Rögleentusiast än att försöka se framåt och hoppas på att den negativa trenden bryts. Två viktiga matcher spelas ju på bortais denna helg, först ut Luleå imorgon lördag och Skellefteå borta på söndagen.

Nu är det inte bara truppen som har långtidsskador. Bloggen har drabbats av sjukdom idag på sin experttippare Bengan och kan därför inte bjuda på något tips inför helgens matcher. MEN det är där som ni läsare kommer in i bilden. Tänkte skicka ut en allmän förfrågan om inte ni kan maila mig en liten snutt inspelad med mobilen med erat tips. Ni behöver inte krångla till det, spela in ett videoklipp med er själva eller någon ni känner med resultat tips som innefattar båda matchernas slutresultat efter ordinarie speltid samt första målskytt för Rögle, det räcker att ni får rätt i en av matcherna. Det kan väl inte vara så svårt, eller hur? Om ni prickar rätt på både resultat och målskytt så ska bloggen skaka fram något typ av pris. Undras om ni vågar ställa upp på detta? Klart ni gör om inget annat så för Bengans skull som ju inte själv kunde medverka idag! Så kom igen, sätt igång och bomba mig med era små filmklipp. Om det nu är så att två skulle vinna denna tävling så vinner den som skickade sitt bidrag först.

Kul förresten att det äntligen kom lite kommentarer om vem ni tror intervjun är med som publiceras senare under dagen, kan väl säga så här att av de tre som gissat hitills har ingen haft rätt. Men det verkar som om Martin "Tinta" Johansson skulle kunna vara ett framtida intervju objekt.

Maila din filmklipp till denna adress: [email protected]

Ännu en förlust på hemmais

Rögle förlorade återigen på hemmais, denna gång blev det hela 1-5 till gästande Linköping. Just nu mår man bara skit med att vara Rögleanhängare. Vad är det som är fel? Visst man ser ju att laget har problem med fart, målskytte, powerplay, i stort sett det mesta. Men är det allt? Roger Hansson sa till media när man värvat Månsson och efter Andrées skada och media frågade om man skulle ut och värva igen. Men svaret blev ju som bekant nej, nu får de spela med det de har. Räcker detta laget, finns de spelarnatyperna man behöver? Nä jag tycker inte det i alla fall. Visst vi har tre bra spelare som är långtidsskadade, men innan de är tillbaks och i matchform, ja då kan många tre poängare ha runnit iväg.

Rögle gjorde ändå sin vana trogen en helt ok första period, man kom ut med hyfsad fart på rören och försökte faktiskt spela lite fysiskt och fullfölja lite tacklingar. Precis som i lördags tog man också ledningen tidig, fast denna gång på straff genom Jacke, men sen var det roliga slut. Linköping kvitterade i slutet av den första perioden och sen skulle man kunna säga att Rögle aldrig mer kom in i matchen.

Jag hatar att skriva det men det finns säkert minst tre spelare som inte håller elitserieklass och åtminstone två av dessa är för mig spelare som mer eller mindre har Rögle som moderklubb inte på pappret men känns som om att det vore så. Ska inte denna säsong sluta i bedrövelse, ja då måste något hända. Om det är spelare in och ut  ur truppen, ledare, ett annat spelsystem, vad vet jag. Men tycker så som det går för laget hade inte tränarna haft något att förlora på att ge order om att idag lägger vi defensiven lite åt handlingarna och inriktar oss på offensiven, chocka sina motståndare med ett nytt drag. Som jag ser det så att fölora med ett mål eller tre kan kvitta just nu vi behöver få igång offensiven. Att ändra i formationerna hjälper tydligen inte ett skit. Tror snart alla spelat med alla och det får ytterst lite effekt anser jag. Men självklart ska man laborera och testa. Men tor det är aningen frustrerande för tränarna att det inte får mer effekt.

Frågan är nu hur laget ska ladda om till helgens två enormt tuffa bortamatcher Luleå på lördag och Skellefteå på söndag. Kan det vara så att få igång en spelare som Gath så får bröderna Abbott stå på andra sidan mittlinjen.

Om man ska hitta något poitivt just nu får det väl vara att det inte går ett dugg bättre för varken Modo eller Timrå.

Rögles tre stjärnor   1. Månsson   2. Jacke   3.Kempe

Imorgon kommer också den utlovade intervjun med en föredetta Röglespelare, dåligt med gissningar till bloggen om vem det kan vara? Kanske är det så att ni läsare inte vill att man ska intervjua spelare, ledare m fl.. Om ni nu mot all förmodan vill gissa eller ge förslag se skriv gärna en kommentar, det uppskattas från bloggens sida.

Det kommer förhoppningsvis en morgondag imorgon med, fast att det känns tungt just nu. Tack&godnatt!



Tätt mellan tipsen för Bengan

Bengan sin vana trogen delar med sig av sitt tips till Linköpingsmatchen

/>

Ny match, Linköping hemma

Efter gårdagens nederlag mot Hv71 kommer så nästa "topplag" på besök, Linköping. Än så länge har väl inte Linköping rosat elitserien med tanke på vilken trupp de har, men de är kanske på g. Tjeckerna Hlinka och Hlavac gjorde ju säsongsdebut som artistspelare i måndagens match mot Södertälje då laget vann med hela 8-1. Vet inte om detta är bra eller dåligt för Rögle. Är det så att Linköping kanske börjat segla i medvind, ni vet det där med självförtroende och så? Eller gick det för lätt mot Södertälje, ibland kan ett lag få en negativ reaktion efter en sådan storvinst. Imorgon får vi svaret.

Rögle då? Ja efter gårdagens nederlag i Kinnarps Arena rådde det delade meningar om matchen. Tränarna tyckte att laget gjorde en ok match. "GP tyckte farten fanns men att laget blev straffade i positionsspelet". Medans Penker var av en annan uppfattning, "det går inte att göra 25 misstag på isen mot serieledarna". I intervjun efter matchen mer eller mindre framhäver Penker bara sig själv som felfri och klankar ner på lagets uppträdande. Lite rätt har ju Penker men att kläcka ur sig något sådant gör man bara inte tycker jag, ganska respektlöst mot sina lagkamrater. Lite senare i intervjun medger han också att han förväntat sig mer speltid efter att ha vunnit 4 av sina 6 matcher för laget, men respekterar ändå tränarnas val.

Gp var ju inne på det här med farten i sin analys och ja att det var bättre fartmässigt igår än i lördags. Enligt mig inte speciellt svårt att åstadkomma men jag håller med till viss del. Farten behövs i skridskorna men inte bara där, det måste också gå fortare i tanken och speluppfattningen åtminstone för vissa spelare. Vissa spelare som började säsongen ganska bra för att sedan falla ihop lite och har nu i de senaste matcherna tagit för sig betydligt mer bl a Colliton och Jacke tycker jag. Men det gäller att få med sig kollektivet i detta. Jag tycker laget borde sätta sig ner och kolla på Luleå matchen hemma samt Djurgården hemma och jämföra och analysera (tror säkert tränarna gjort detta, men kanske hela laget borde se dessa matcher på dvd). I Luleå matchen gjorde laget det mesta rätt medans det mesta tvärtemot i Djurgårds matchen. Man måste börja tacklas, ishockey är en närkampssport det är riktigt jobbigt att möta lag som hela tiden fullföljer sina tacklingar och spelar fysiskt. Det tycker jag man skulle anamma på hemmais. Det gör motståndarna lite skärrade och publiken tänder ju alltid till lite extra när det smäller i sargerna. En som ofta gör detta är Mario, han gillar att trycka till och så är han en av de minsta spelarna i Rögle. Lagets lite mera storväxta spelare som Månsson, Sjöa, Gath m fl måste kunna trycka till sina motståndare i närkamperna betydligt kraftfullare men fortfarande på ett schysst och regelrätt sätt. Helt enkelt vara "A pain in the ass".

Ett glädjande besked kom idag också för skadade Andrée Brendheden. Han gjorde magnetkameraundersökning och den visade att det är ett fäste i inre ledbandet som är skadat och att det tar 4-8 innan han kan vara tillbaks, lite beroende på hans läkkött. Kul för Andrée!

Alcén var tillbaks i träning redan idag efter gårdagens tackling då man befarade hjärnskakning men så var inte fallet, bra det också. Däremot så fanns inte Nihlstorp med, han har känningar i en magmuskel och är troligtvis inte tillbaka på riktigt förräns efter uppehållet.

Man kommer gå runt på fyra kedjor (troligtvis samma som startade i Hv matchen) och sju backar allt för att avlasta varandra i och med det tuffa spelschemat med 4 matcher på 6 dagar (3 kvar).

Nu gör vi allt för att stötta laget till en tre poängare i mötet med Linköping och att AIA sjunger White Lions sönder och samman. Så bege er till hallen imorgon för kl. 19.00 smäller det.

"Rögle vi ger oss aldrig"

Några snabba hockey nyheter

- Josef Boumedienne fick aldrig kicken från sin KHL klubb vissa i organisationen sa tydligen att han måste lämna medans andra var av en annan uppfattning. Tydligen total förvirring i den klubben.

- Många i AIA´s forum och speciellt en skämtar alltid om Kristoffer Starck när det pratas om nyförvärv (hoppas han skämtar). Idag blev Stark klar för ytterligare en sejour i IK Pantern. Stoffe har tydligen tränat med laget en tid och är nu också överens. Men han får vänta ett tag på första matchen i sin comeback i Pantern, han är tydligen inte i matchform enligt Panterns tränare. Så där rök det nyförvärvet, tyvärr "Sumo".

- Leksand kickar spelare, om nu detta stämmer bättre än i KHL. Johan Eneqvist får lämna klubben. Men troligtvis blir han inte klubblös så länge, det ryktas både Mora och Almtuna. Det börjar bli en diger avlöningslista i klubben. Med spelare och ledare som fortfarande får betalt men som inte behöver erbjuda några tjänster. Helt sjukt! 

Mikael Lundström?
Tomas Kempe?
Tomas Jonsson?
Johan Eneqvist?
Robert Petrovicky?

Förlust 5-3

Förlust med 5-3 i kvällens bortamatch. Fyra raka förluster nu, tungt. Lite bättre linjer i anfallsspelet och lite mera fart på killarna idag, men det hjälpte föga i kvällens match. Torpet började i mål, men klev av efter den första perioden. Finns ingen info att tillgå ännu om det rör sig om skada eller sjukdom.

Colliton gör återigen en bra match. Han river, sliter, och kämpar som bara den och får också utdelning, två mål från hans klubba ikväll. Tänk om fler kunde följa efter i hans skridskoskär. Dessvärre gör Glimmenvall en lika svag match som de två senaste. Tänker inte kommentera hans insats mycket mer än så. Frågan jag har är bara hur stort är tränarnas tålamod med honom?

Penker som fick hoppa in mellan stolparna gjorde ett hyfsat inhopp, så nära en assist på honom ikväll.

Det ser så fruktansvärt enkelt ut när Hv spelar de åker otroligt mycket skridsko, har ett bra passningspel och en hel hög med individualister. Det är inte bara Voutilainen och Davidsson. Idag fick man se två riktigt fina avslut genom André Pettersson. Först ett straffmål och sen ett friläge, hockeygodis det där samt spelare med självförtroende och som inte tänker så mycket. Rögle hade bl a frilägen genom Jacke, Glimmenvall och Liljewall men ingen lyckades överlista Ante i Hv målet.

- Glimmenvall tyvärr det är den bistra sanningen men i mina ögon håller han inte måttet

+ Powerplay, två mål i sista perioden. Samt att man vinner den sista perioden med 2-1 och tro det eller ej Rögle sköt ikväll hela 26 skott och det på bortais.

Rögles tre stjärnor   1.Colliton   2.Jacke   3.Månsson

Nu gäller det att ladda om till på torsdag när Linköping gästar Lindab Arena med fullpumpat självförtroende genom tjeckerna Hlinka, Hlavac´s ankomst och 8-1 segern i måndags mot Södertälje.

Kan detta vara sant?

Fick höra idag på jobbet från kollega att två spelare kanske flera varit ute och roat sig i fredags i Ängelholm. Alltså inte bara på lördagen efter förlusten mot Djurgården "läs här" utan även dagen innan den viktiga hemmamatchen mot Djurgården. Inte lite heller två ordinarie spelare var ordentligt alkohol påverkade. Killen som såg dessa tvekade inte att gå fram och blev riktigt förbannad och sa till de två spelarna att han betalar ca 7000:- för sitt årskort och då är det fan inte ok att spelarna dagen innan match är ute och roar sig på detta sätt. Att roa sig är väl ok, de är ju inte mer än människor, men inte att vara riktigt alkohol påverkad dagen innan match är väl knappast ok? Är det någon mer som hört/sett detta, och kan bekräfta detta? Jag såg inte detta själv, men tvekar i och för sig inte på min källa. Jag nämner inga spelare vid namn förrän jag vet om detta är sant eller kan få det bekräftat av fler. Är det så tycker jag att man verkligen borde höra av sig till tränarna eller sportchefen. Vad tycker ni läsare? Personligen tycker jag INTE det är ok, jag blir också förbannad när jag får höra sånt här. Maila mig gärna om ni vet något om detta.

[email protected]

Bengan är optimistisk inför Hv71 borta

Inför kvällens svåra bortamatch mot Hv71 är Bengan optimistisk. Han ser det nog som allt att vinna inget att förlora:)


GP vaskar om i kedjorna

GP vaskar om i kedjorna till tisdagens borta match mot Hv71. Allt för att uppnå lite fart och aggresivitet i kedjorna. Det kan jag verkligen förstå efter lördagens bleka, tama och fartlösa tillställning från Rögles sida. De nya kedjorna är formerade så här.

 M: Nihlstorp (Penker
 1: Granak, Glimmenvall - Beaudoin, Colliton, Liljewall
 2: Amar, Porseland - Högardh, Johansson, Månsson
 3: Bødker, Rahimi - Alcén, Sjögren, Kempe
 4:                              - Gath, Enström, Hjalmarsson
 R: Sjöberg, Erkgärds

Min egen spontana reaktion är att jag tycker Högardh har presterat på tok för lite för att få lira i andra femman samt att jag tycker den formationen innehåller spelare som såg lite sega ut i skridskoåkningen och kan få problem i defensiven. Det är inga snabbskrinnare det där. Hade gärna sett att Kempe tagit Högardhs plats. Alternativt bytt Jacke med Sjöa för att hålla upp femman defensivt. På backsidan ser det väl oki ut, förutom en då, ja ni vet vem jag INTE tycker förtjänar att få spela. Hade han inte haft C:et på tröjan är jag ganska så säker på att han fått vila eller är det bara en önskan att det vore så. Jag hade gärna sett att Sjöberg eller Erkan fått prova brevid Granak för inte hade det väl gått sämre i alla fall. Nästan vem som i truppen på backsidan som gjort de misstagen Glimmenvall gjort hade inte ens fått fullföljt matcherna. Ja förutom Granak då för sådana grodor gör han inte bara. Men men vi får väl hoppas på att mycket matcher denna vecka 4st på 6 dagar får igång tempot i åldermännen i truppen Glimmenvall och Högardh.

Kassen vaktas återigen för tredje matchen i rad av Nihlstorp. Många tycker inte Nihlstorp var bra i lördags och även bloggen fick en lite syrlig kommentar om att jag utsett honom till nästbäste spelare i lördagens match. Efter att sett målen igen ångrar jag mig inte, jag tyckte Torpet verkligen gjorde vad han kunde. Visst han är lite fladdrig i sin spelstil och lämnar en hel del returer, men då tycker jag backarna måste göra allt för att hjälpa honom, inte vara så förbannat mesiga och snälla framför egen kasse. Det är ju nästan bara Rahimi som står upp där, det gäller ju också forwards att hjälpa till framför mål. Ni som såg Frölunda hemma förra lördagen såg kanske att Honken också lämnade massor av returer rakt ut i banan men framför allt backarna Bäckman och Niskala höll ändå rent framför honom.

I hemmamatchen mot Hv71 spelade Rögle riktigt bra, jag tyckte det hade varit rättvist med oavgjort i den matchen. Tyvärr blev det ju inte så för mot lag som Hv är det dödsdömt att bjuda på spelvändningar typ 2 mot 1 för det smäller direkt. Något man också måste se upp med imorgon är att inte sitta för mycket i småländska snickerboa. Hv är riktigt bra i denna spelform med 24.15%. De har också 4 av 10 spelare med i poängtoppen, alla ingår i deras förstafemma.

Men med jävlaranamma, hårt arbete, en stor revanschlusta och en storpelande Nihlstorp kan vi kanske ställa till det för Jönköpingsstolthet i Kinnarpsarena imorgon kväll.

Brynäs Bertilsson avstängd ytterligare en match

Brynäs 18-årige back Simon Bertilsson som tacklade Andrée fult i borta matchen för ca en vecka sedan fick idag sitt straff. Ytterligare en matchs avstängning samt 2500kr i böter. Ungefär samma som Gath då alltså. Rena rama skämtet. Man blir så förbannad, hur f-n resonerar de fram dessa beslut? Sen till råga på allt så läser man detta på Aftonbladets hockey blogg. Har den killen någon hjärna överhuvudtaget?

Gott&blandat

Ja inte från Malaco då utan runt om i hockey Sverige.

Förre detta Södertälje spelaren Josef Boumedienne får sparken från Ryska KHL laget Dynamo Minsk. Hade varit något för Rögle detta. Men tyvärr tror jag varken pengarna finns eller intresset från Boumedienne själv, tyvärr.

Boumedienne får sparken

Det är tydligen fler som inte kör ett vidare vårdat snack i båset. Leksand tränaren Strumpan bötfalldes idag med 10.000kr för uttalandet han gjorde mot linjedomaren i matchen mot AIK. Strumpan själv hävdar sin oskuld. När man läst artikeln kan man ju undra hur fet hans månadslön i Leksand är han säger så här "– 10 000 kronor till ungdomshockeyn kan jag skänka varje dag. Jag vill gynna våra framtida talanger, säger Strömberg."

Strumpan får böta 10.000kr

Västerås kickade tränaren Lars Ivarsson tidigare under dagen. Ny ryktas det om att ett f.d hatobjekt för oss Röglefans Daniel Rydmark kan komma att ta över. Tydligen finns det en hel del andra kandidater men att Rydmark är en av de hetaste. Fram tills laget hittat hans ersättare ta Fredrik Nilsson över.

Ivarsson kickas

Tyvärr för krisdrabbade Modo tackar Foppa nej till en ev. comeback i Modotröjan.

Foppa

  

Rögle-Jimmie Ölvestad 1-3

Man blir så frustrerat förbannad rent ut sagt av hur laget uppträder i en så här pass viktig match, på hemmaplan, en retrolördag och med ganska bra drag på läktarna. Sist men inte minst får man ju en smakstart med mål redan efter 26 sekunder genom hemmadebuterande Mathias Månsson.

Jag hade inte i min vildaste fantasi trott att Rögle skulle upträda så håglöst ointresserat en lördagsmatch på hemmais. Siffrorna 1-3 får man nog säga var i underkant och man kan absolut inte skylla något på Torpet som var den som höll siffrorna nere. Hade laget haft hälften av den viljan, skridskoåkningen, kämpaglöden som Djurgårdens Jimmie Ölvestad hade hade det kanske blivit match. Tycker Ölvestad var ruggigt bra, det är ju han som ligger bakom Djurgårds ledningsmål med sitt slit.

Spelare som Daniel Glimmenvall, Mikael Gath, Mathias Sjögren som jag och många åskådare med mig förknippar med Rögle hur kan man bara göra en sådan insats för sitt Rögle, det var givetvis fler än dessa som gjorde en riktig riktigt dålig match men dessa spelare måste visa mer jävlaranamma och kämpaglöd, gå i bräschen för de andra spelarna samt för klubbmärket de bär på bröstet och inte minst för hemmapubliken.

När vi ändå nämner Daniel Glimmenvall har jag en fråga som riktar sig till framförallt GP. Hur f-n kan den karln få 20 minuters istid, spela 5-5, 4-5, 5-4 med den insats han gör idag och gjorde i torsdags. Jag vet att jag inte är någon expert eller tränare på något vis. Men man har ju ändå gått på hockey i ett antal år och jag kan säga det inte bara är jag som tycker och tänker om kapten Glimmenvall utan skulle vilja påstå större delen av Lindab Arenas publik vill se honom bänkas. Han är otroligt långsam, han tacklas knappt hans passningsspel gör ju ingen glad precis men ändå får han spela byte efter byte. Han kanske är en bra ledare utanför isen vad vet jag, men han presterar inget vidare på isen i alla fall. Men vad är det du ser som inte vi gör GP??? Är det så att han är fridlyst för bänken tack vare sitt C på bröstet???

Jag är hemskt ledsen alla Röglevänner att jag låter negativ men var bara tvungen att få det sagt. Nu menar jag inte att hela förlusten ska läggas på honom, men det han presterar på isen kan man bara inte belöna med all den istid han får. Det är lika mycket ett känga till vårt tränarpar som inte agerar, alla kan ju ha en dålig arbetsvecka men då får man ju också i så fall ta följderna. Det är det många andra spelare som får göra. Ta Stefan Erkgärds, hade han gjort en sådan här match så hade han definitivt suttit på bänken efter andra perioden. Spelarna ska ju inte spela på olika premisser.

När ska de sätta ihop två riktiga powerplay femmor? Måste ju finnas någon i truppen som kan ta in pucken i anfallszon. Om det inte finns att frambringa får man ju improvisera och spela de hetaste spelarna i varje match sen skita i om de heter Högardh, Glimmnvall eller Liljevall, för inte kan det då gå sämre i alla fall.

Kan det vara så att det är så inprentat i spelarnas huvud med defensiven från tränarhåll att man knappt vågar anfalla? För det är ju nästan så det ser ut.

Eller var det helt enkelt bara så att Djurgården gjorde säsongens bästa match och Rögle sin sämsta? Vi kan ju alltid hoppas.

Tre Röglestjärnor 1. Colliton 2. Torpet 3. Granak


Djurgården hemma och återigen retrolördag

I eftermiddag kommer Djurgården på besök i Lindab Arena. Förhoppningsvis är det ett Rögle som är fullt av revanschlusta och energi som vill göra allt för att börja vända den något negativa hemmatrenden. Fem hemmamatcher är spelade men endast två segrar inte riktigt likt Rögle det. Rögle är ju som bekant ett mycket hemmastarkt och skridskoskickligt lag med bra drag på läktarn som ofta påverkar både Rögles och motståndarnas spel.

Hur ska vi då göra för att återigen bli ett svårslaget hemmalag och en mardrömsmotståndare i hemmaborgen? Min tanke är att för vi åter ska bli ett svårslaget hemmalag vill jag att GP ska släppa lite på det defensiva tänket på hemmais och ge killarna lite mer order om att trampa gasen i botten med mera skridskoåkning och mer offensiv lusta och att man vågar fylla på lite mera bakifrån. Skridskoåkningen och anfallslustan på hemmais inför en högljudd hemmapublik brukar ge resultat. Att spela i anfallszon gör ju oftast också att man får utvisningar med sig istället för emot sig som det varit den senaste tiden. Då får man ju också träna powerplay i matcher istället för endast på  träningarna och förr eller senare skulle väl de också ge lite resultat. I just powerplay vill jag även att GP ändrar lite, jag tar mig friheten att lägga in två pp femmor som jag skulle kunna tänka mig att se på isen. Hur vill ni läsare att pp uppställningarna ska se ut? Jag menar den friheten kan man ju ta för det kan ju knappast bli sämre än dagens 14%.

PP 1. Granak-Beaudoin, Colliton-Jacke-Kempe
PP 2. Amar-Porseland, Månsson-Högga-Gath

Åsikter om min PP uppställning någon?

Idag vill jag också få se ett lika resolut och bestämt backspel som vi fick se i hemmamatchen mot Luleå. Man måste kunna spela mer bestämt och man måste vinna fler dueller vid sargerna i egen zon. Inte bara stå och peta med klubban utan smälla på ordentligt och få pucken ut ur zonen så motståndarna inte får så långa anfall. I de senaste matcherna har det fungerat vissa stunder för att sen falla tillbaks och inte orka (ser det ut som).

Dagens motståndare Djurgården är säkert också de lika fulla av revanschlusta efter torsdagens nederlag i derbyt mot Södertälje. Djurgården började säsongen bra men sedan har det gått lite tyngre för laget. Ungtuppen Krüger producerar inte fullt lika mycket som han gjorde de första matcherna. Men kanske har f.d Röglespelaren Tjärnqvist kommit igång nu. Han gjorde sitt första mål för säsongen i veckan som gick, men gick av skadad mot Södertälje i torsdags. Det var efter att han slagit i sin axel som Tjärna fick kliva av men jag tror han spelar i eftermiddag. Tjärna som anlände redan igår till Ängelholm (Vejbystrand, föräldrahemmet) för att få mammas mat och kanske kunna ladda i lugn och ro medans övriga lagkamrater anländer idag lördag. Hur som helst om Tjärna spelar idag vilket mottagande får han tror ni? Frågar ni mig tror jag faktiskt inget speciellt mer än lite burop här och var. Rögle har skickat sin passning till Tjärna på hemsidan, om ni inte sett den klicka här och kolla överst på första sidan. Riktigt, riktigt bra tycker jag.

Rögles laguppställning inför match håller GP på. Även målvaktsposten, men där känns det ändå som om vi har två målvakter som är bra igång. Inga nya skador som jag vet i alla fall utom Andreés då förstås.

Djurgården saknar Kristoffer Ottosson som inte kommer till spel, samt då ev. Tjärna med sin axel. Men tror det ska mycket till för att stoppa den sistnämde.

Magnus Nyström

Kvp´s Magnus Nyström rosar både Rögle och Brynäs gentemot Timrå och Modo. Läsvärt med Rögleögon, oftast får vi bara skit samt läsa hur dåliga vi är och att vi typ har en allsvensk trupp. Följ länken nedan.

Magnus Nyström

Bengan eller är det Thorleif som tippar vidare

Inför matchen hemma imorgon bjuder bloggen på det sedvanliga tipset från Bengan, eller är det Thorleif Torstensson? Avgör själva;).

   

Brynäs Simon Bertilsson avstängd

Blir nästan chockad. Man kan knappt tro det är sant. Rögle får gehör i hockey Sverige. Domaren Ulf Rådbjer har ändrat sitt straff till matchpenalty samt skrivit en rapport om hur han ser på det inträffade, han bifogar tydligen även en dvd-skiva med händelsen till disciplinnämden.

Det innebär att Brynäs Simon Bertilsson inte får spela morgondagens match samt att det kan bli tal om längre avstängning efter att disciplinämden tagit sig an ärendet.

Fler skador skedde i gårdagens matcher. Luleås Thomas Raffl åkte på hjärnskakning. Han låg medvetslös efter en tackling i nästan fem minuter. Han säger idag att han minns inte ens att han åkt ambulans.

Linköpingsbacken Niclas Hävelid fick ett skott på örat och missar även han lördagens match. Hävelid slängde sig för att täcka ett skott från Skellefteås Adam Larsson men pucken träffade hjälmen. Bygeln på hjälmen som sitter vid örat gick sönder och skar rakt i i Hävelids öra.

Tjärna i Djurgården och Julian Jacobsen i Södertälje utgick båda i gårdagens match lagen emellan med varsinn axelskada. Vi får väl se om Tjärna är tillbaks i Lindab Arena i morgondagens match för att ta emot folkets jubel "NOT".

Kvällens resultat

Kvällens resultat och något haltande tabell.

HV71 - Frölunda             4-1    
Linköping - Skellefteå      1-2    
Djurgården - Södertälje   1-2    
Brynäs - Rögle               3-2  SD
Modo - Färjestad            3-6    
Luleå - Timrå                 3-2  SD


1 HV71 12 9 0 3 0 0 +22 (52-30) 27
2 Färjestad BK 11 8 0 3 0 0 -3 (28-31) 24
3 Skellefteå AIK 11 7 1 3 0 1 +5 (30-25) 22
4 Luleå HF 11 5 1 5 1 0 +5 (33-28) 17
5 Djurgårdens IF 12 5 2 5 0 1 +1 (32-31) 17
6 Frölunda HC 11 5 1 5 0 0 -6 (29-35) 16
7 Linköpings HC 11 5 0 6 0 0 0 (25-25) 15
8 Rögle BK 11 4 2 5 1 1 -2 (27-29) 15
9 Brynäs IF 11 3 4 4 1 0 +1 (22-21) 14
10 Södertälje SK 11 3 3 5 1 1 -6 (24-30) 13
11 Timrå IK 11 2 3 6 0 2 -6 (28-34) 9
12 MODO Hockey 11 1 3 7 2 0 -11 (24-35) 8

Förlust i Gävle på övertid

En bra första period från Rögles sida, framför allt var det en lugn och trygg Nihlstorp i kassen. Han höll returerna och agerade stabilt perioden igenom. Rögle hade ett powerplay i 5 mot 3 emot sig som man klarade galant. Rögle tog också ledningen i perioden genom Dominik Granak som gjorde sitt 5:e mål för säsongen snyggt framspelad av Beaudoin mitt framför Markström som räddade första skottet men Granak tog hand om egen retur och sköt ledningsmålet till Rögle. Rögle hade ytterligare ett par riktigt bra målchanser genom bl.a Enström och Månsson.

En riktig skit period från Rögles sida. Tror två två minutare ganska tidigt i perioden gjorde att det blev just en skit period. Visserligen klarar man av utvisningarna på ett bra sätt, men det blir jobbigt i längden att bara försvara sig. Det kändes som om att man inte hade ork att anfalla man kom inte in i anfallszon och skapade lite tryck där som gör att man får lite andrum i försvarsspelet utan Brynäs behöll övertaget och kvitterade genom Dixon efter ca 15 minuter. Nihlstorp som annars spelat riktigt stabilt och det kändes som att han höll Rögle kvar i matchen, fick alltså till slut kapitulera, tyvärr. Noterbart efter två perioder var att Brynäs inte drabbats av en enda två minutare i själva spelet. De hade en i första perioden men det var en puckout, ganska ovanligt i mitt tycke.

Nä, inte heller tredje perioden var bra av Rögle. Rögle försökte få upp tempot geom att gå ner på folk. Men det hjälpte föga för det var ideliga sega ben och hafsigt spel, vissa stunder ser Röglespelarna HELT slutkörda ut på isen de kommer för f-n inte ur egen zon. Känns som om det behövs en lektion i resolut backspel också. Det borde stå överst på GP´s träningsagenda. Röglekaptenen Glimmenvall var i mina ögon helt under isen idag och ändå får fortsatt förtroende från tränarna och spelar konstant känns det som, en dag som idag känns det som om han inte har ett rätt. Medans andra får kliva åt sidan. Brynäs tog också ledningen i ett tidigt skede i den tredje genom Rödin. Kvitteringen lät vänta på sig tills den 16:e match minuten då Bödker gör säsongens första mål och kvitterar till 2-2. Därefter inträffar något väldigt tråkigt. Andrée Brendheden åker på en knätackling från Bertilsson i Brynäs och vrider sig i smärtor. Troligtvis är det en knäskada av modell värre för Brendheden. Bertilsson åker ut 5 minuter och Rögle får chansen att avgöra under de sista 4 minuterna i 5 mot 4, men herregud vilket dåligt powerplay. Det skapas i princip ingenting, nä istället får Brynäs pucken utanför blå och då åker Röglespelarna hela vägen ner till Torpet och tar burskydd. Vad händer då? Jo Brynäs kan byta och få in nytt fräscht folk på isen. Med risk för att bli tjatig de måste träna powerplay, det är så avgörnade i många matcher att man har inte råd att ligga på futtiga 15%. Matchen slutar 2-2 och går därmed till förlängning. Man får även chansen i 4 mot 3 i förlängen i cirka 1 minut men inget mål. Istället tar mannen för dagen Glimmenvall utvisning i offensivzon. Colliton försöker trampa sig fri i det numerära underläget och klarar det halvt om halvt men avslutet blir tamt istället vänder spelet och Dixon i Brynäs blir 2 målsskytt pang bom 2 poäng till Brynäs 1 till Rögle.

+ Boxplay, målvaktsspelet

- Passningsspelet, försvarsspelet, powerplay, tempot i skridskoåkningen är ju i det närmaste obefintligt. Man står still och spelar eller är det enmans prestationer.

Tre stjärnor för dagen 1. Torpet 2. Beaudoin 3. Granak

Tills på lördag när Djurgården kommer vill jag se en rejäl uppryckning i det mesta, annars dalar vi sakta men säkert i tabellen. Back to basic så kör vi över 08:orna. 

Sist men inte minst får vi verkligen hoppas att det går bra för Andrée som nu säkert är på sjukhuset för röntgen, måtte det inte var en korsbands skada till att lägga på kontot Rögleskador. 

Två timmar till matchstart

Två timmar kvar innan pucken släpps i Gävle.Lite snabba nyheter innan dess.

Rögle deklarerade redan igår på sin officiella att det var små skador som störde i truppen det ryktas som bloggen skrev redan igår att det är bl. a Beaudoin och tydligen också Enström. Men  det senaste i det här ryktet är att man troligtvis mörkade. Fjellsén skriver på sin sida att han sms:at med en i laget som skriver tillbaks "icke namngiven spelare", alla friska och hela, nu tar vi tre poäng. Vi får se på laguppställningen senare.

Torpet vaktar tydligen kassen ikväll.

Leksand förlorade daladerbyt igår mot Mora. Idag kom nästa smäll. Två perioders comeback av Andreas Johansson sen höll inte foten längre. Han lägger skridskorna på hyllan. Vad gör Leksand då tror ni? Jodå de går till ålderdomshemmet och försöker övertala nästa föredetting, Mikael Karlberg. Ja jag säger då det.

En av elitseriens minsta spelare tacklar mest. Modos Zuccarello Aasen är tydligen elitseriens flitigaste tacklare 27st tacklingar har han delat ut, detta enligt Aftonbladet.

98% mindre lön. Ja det är tydligen vad C.Bäckman i Frölunda gått ner. Från 24 miljoner per säsong till 70kr/mån ca 500.000:- för denna säsong. Inte illa, krisen drabbar alla. Nu hör det ju också till saken att om Bäckman spelar av sitt 5-års kontrakt med Frölunda så kommer det att öka succésivt men det framgår inte hur mycket.

Förre Troja backen Ryan Glenn, till vardags i Södertälje är bara sjundeback där nu och ryktas vara på väg tillbaks till Troja som söker just en back. Men enligt vissa Södertäljekällor så är Glenn beredd på att stanna, men vi vet ju hur det är. De säger en sak men det är något helt annat.

Pavel Rosa på väg mot succé i finska ligan och i Kärpät

Förra säsongen spelade Pavel Rosa för Rögle i totalt 20 matcher och gjorde totalt 10 poäng. I Kärpät denna säsong har Rosa gjort 13 poäng på 9 matcher Idag mötte hans Kärpät Brembergs Jokerit och vann med 4-3. Rosa stod för 3 mål i segermatchen och överglänste därmed Bremberg som endast orkade med en assit.

Läs mer här


Mario Kempe zorrar

Detta är egentligen AIA ordförande Mikael Fjellséns video. Det är en gåva från Mario Kempe och fystränaren Johan Carlsson till Mikael och hans blogg. Tycker verkligen ni ska läsa om historien bakom denna video på Mikaels blogg "klicka här". Anledningen till att videon ligger på min blogg är att eftersom Mikael inte fick videon på rätt håll och vill skona alla Röglefans från nackspärr så mailade jag Mikael och sa att jag kan hjälpa honom, men eftersom jag använder mig av en annan videosajt än tuben för att lägga upp mina klipp så får videon ligga här, så det är bara rotationen jag hjälpt Mikael med det andra ska Mikael ha cred för. Håll till godo!


Månsson optimistikisk inför Brynäs matchen

Imorgon tar sig Rögle an Brynäs på bortais. Förra säsongens matcher i Läkerol Arena slutade med en vinst och en förlust. Rögle kommer med två raka bortavinster i bagaget och ett starkt självförtroende på bortais. Laget har en del småskador som stör, tyvärr tror jag att en av dem som är småskadad är Eric Beaudoin som stod över träningen helt häromdagen, tyvärr verkar det finnas fler. Enligt Rögles officiella vill därför GP inte släppa något lag inför matchen imorgon. Men surfar man vidare så kan man läsa på Hd´s sida om hur laguppställningen för imorgon ser ut, hmm konstigt. Men det är kanske så att de får en preliminär uppställning som sedan GP kan behöva redigera om i fall att någon inte kan spela.

Någon som däremot kan göra det med all säkerhet är Måzza som gör debut för de grönvita imorgon. Han går in i andra femman med Högga och Colliton, intressant att se om Måzza kan få fart på Högga som haft det svårt med målskyttet och ännu inte gjort något mål. Men förhoppningsvis lossnar det snart. Måzza säger i en intervju till nätmagasinet att det inte finns några speciella hemligheter i hur man slår Brynäs i Läkerol Arena, det gäller bara spela en tight defensiv men att absolut våga anfalla men det gäller att göra det i rätt lägen. Till sist säger han också hur lugnt som helst att "Vi vinner denna matchen". Om nu alla kan spela imorgon gör ju Mozza´s entré att vi har 13 forwards och i Brynäs matchen får Gath börja på bänken tillsammans med Sjöberg.

Vem som får som får vakta kassen är däremot inte klart offentligt, men är helt säker på att den som ska göra det vet om det vid det här laget, det är väl mest en taktisk grej från tränarna. Själv har jag ingen känsla alls, men jag tycker Penker.
 

Målvakt: Cristopher Nihlstorp/Jürgen Penker

Förstafemman: Daniel Rahimi, Dominik Granak – Tommy Enström, Eric Beaudoin, Andrée Brendheden.

Andrafemman: Baptiste Amar, Mathias Porseland – Mathias Månsson, Jeremy Colliton, Peter Högardh.

Tredjefemman: Mads Bödker, Daniel Glimmenvall – Johan Alcén, Mattias Sjögren, Christopher Liljewall.

Fjärdekedjan: Mario Kempe, Jakob Johansson, Simon Hjalmarsson.

Extraspelare: Mathias Sjöberg, Mikael Gath


Bengan tippar

Som vanligt levererar Bengan sitt tips inför match. Idag tippar han matchen Brynäs-Rögle. Ni som följt Bengans tips vet också att han faktiskt prickade in resultatet förra torsdagen då han tippade 3-1 till Rögle borta mot Djurgården. Han var riktigt hungrig idag och påminde mig att det var dags för ett nytt tips. Man kan ju undra om det är för att bli "kändis" här på bloggen som han är ivrig med att få tippa eller det är en ny kaga som hägrar för Bengan;).


Intervju

Bloggen kan idag avslöja att man gjort en ny intervju med en f.d Röglespelare och intervjun kommer att publiceras i slutet av månaden. Några gissningar från er läsare om vem det kan vara? Ni får gärna lämna förslag på personer som ni skulle vilja läsa en intervju med? Så ska jag se vad jag kan få fram.

Vi Röglefans vet hur det känns

Torsdagen den 18 juni 2009 var en sorgensdag för alla Röglefans. Det var dagen då Kenny meddelade officiellt att han slutar med ishockeyn. Idag 20:e oktober 2009 nästan på dagen fyra månader senare meddelar nästa stora idrottsstjärna, Henrik "Henke" Larsson att han också slutar efter säsongen. Jag kan bara säga till alla HIF supportrar att jag vet exakt hur ni känner er.

Men man får ju samtidigt försöka förstå både Kenny&Henke som flackat omkring i bussar, flyg och sett ett antal hotellrum och varit borta ifrån familj och vänner under långa och korta stunder att de också vill slå sig till ro och ägna sig åt familj och annat här i livet. Det är verkligen få förunnat att få uppleva och vara med om sådana saker som de båda varit och dessutom lyckats så bra som de gjort. Men allting gott har ett slut det också. Det kan vara dags för HIF precis som för Rögle att gå vidare och bygga något nytt för framtiden, kanske få fram en ny framgångsrik talang. Men ingen jag menar verkligen INGEN varken i Rögle eller HIF kommer bli som dessa två herrar. De båda har också stått för något som blir allt mer sällsynt inom idrotten, KLUBBKÄNSLA  att ge något tillbaks till klubben som fostrat och utvecklat en, både på och utanför isen/planen.

Bloggen önskar dig all lycka i framtiden Henke och hoppas att både du och Kenny äntrar den stora scenen igen fast som tränare någon gång i framtiden.

Avslutningsvis tycker jag ni läsare ska kolla detta klipp från Hd som publicerades 2006, ni har förmodligen redan sett det men det tål att ses igen.

Kenny&Henke klipp


Inte mycket nytt idag

Som rubriken säger har det inte hänt särskilt mycket idag.

Men Mathias Månsson har i alla fall anlänt till de grönvita igår söndag och gjorde idag sitt första träningspass med de nya lagkamraterna. Hur det var kan du läsa om på Rögles officiella, där finns även ett bildspel. Jag läste också Rooths hockeyblogg idag och där skrev han att Beaudoin inte tränade idag utan fick en extra vilodag av tränarna. Vad betyder det? Ingenting hoppas jag. Hoppas i alla fall inte det är någon liten skada som spökar för det har vi inte råd med på en så pass viktig kugge som Beaudoin. Men spelar man så mycket som Beaudoin gör per match så är det klart att det sliter.

Fredrik Bremberg hittade ny klubbadress idag det blir ett korttidskontrakt med jumbon Jokerit i finska ligan. Där finns redan flera sverigebekantingar så som  Antti-Jussi Niemi, med ett förflutet i Frölunda och senast Leksand, Esa Pirnes (Färjestad), Juuso Riksman (Modo), Janne Hauhtonen (Brynäs) och Juha Lind (Södertälje och Leksand).

Rögles officiella

Fredrik "linkan" Bremberg

Ingen Hento i Värmlandsskogarna

Igår skrev jag här på bloggen att Daniel Henriksson var klar på ett korttidskontrakt med Färjestad enligt aftonbladet. Idag skriver samma tidning att det inte blev något. Ja jag säger då det, dessa kvällstidningar.

Aftonbladet

Nästan 24h utan internet

När jag kom hem igår från matchen hade vi ingen internetanslutning, så om någon läsare undrar om jag lagt av redan så nej det har jag inte det var ofrivilligt avbrott i bloggen. Inte för att jag var uppåt efter matchen igår som Rögle går och tappar med en 10-12 minuter kvar av tredje perioden och hallen kokar. Nä det var inte bra, men nu får laget fram till torsdag på sig att ladda om batterierna och vi anhängare kan bara hoppas att borta sviten håller i sig då.

Matchfakta från igår skippar jag pga ovanstående problem, ni har väl ändå redan läst tidningar och andra sajter, bloggar m.m. Nä nu är man laddad så då kör vi igen.

Färjestad löser målvaktskrisen

Färjestad löser sin akuta målvaktskris med att skriva ett korttidskontrakt med förre Fbk:aren Daniel "Hento" Henriksson. Han har tränat en tid med sin förra klubb Luleå men där har det inget blivit, men nu så beger sig Hento till Värmland för spel i Svenska Mästarna Färjestad.

Aftonbladet

Månsson klar för Rögle

Som bloggen och alla andra Rögle relaterade sidor skrev om igår att det var nära med Månsson blev så officiellt så fort man gått in och dragit täcket över huvudet strax efter midnatt. Jag väntade in i det längsta, men till slut tänkte jag det kommer om det kommer, men det blir nog inte förrän under morgondagen.

Mathias har skrivit ett kontrakt som sträcker sig säsongen ut. Roger säger att han är mycket nöjd med värvningen och att han letat ett tag nu och när Mathias blev ledig var han den bästa spelaren som var ledig på den svenska marknaden. Mathias kommer att debutera på torsdag för Rögle i bortamatchen mot Brynäs. Slänger in några länkar om övergången så kan ni läsa mer där.

Rögles Officiella

Hd

Kvp

Undras om det blir sådana här mackor till pressen imorgon?

Daniel Rooth brukar uppmärksamma vad som bjuds på de olika arenorna till pressen med bl.a Kvp´s Alf Karlsson brukar ju vara snabbt framme. Blir det kanske denna typ av mackor i Lindab Arena imorgon?:)

Mackor

Mozza nära Rögle nu?

Det verkar som om att det är riktigt nära nu med Mathias Månsson. Jag säger som Fjellsén säger i sin blogg att bär han Rögles tröja stöttar jag till 100% men att detta skulle vara mannen för Rögle är jag tveksam till. Han flyttade från Skellefteå av sociala skäl, bl a. nämns Månssons 5-åriga dotter i Karlskoga som ett skäl och hur skulle det bli en bättre situation av det genom att bo i Ängelholm? Men Månsson är en bra spelare annars hade han inte haft spelat i landslaget. Men att han kommer in och gör 28-29 poäng i Rögle som han gjort i Skellefteå och Brynäs de senaste säsongerna det vet i tusan han har ju inte direkt haft några dussinlirare brevid sig som kedjekamrater. Men osagt sägs vara bäst. Han har idag i alla fall tackat nej till ett två års kontrakt från Timrå och Timrås sportchef tror han hamnar hos oss. Modo som inga pengar har lär det nog inte heller bli eftersom att de värvat Morten Madsen idag. Månssons agent förre Rögle spelaren Johan Finnström säger också att Rögle ABSOLUT INTE är ute ur bilden men kan inte säga mer än så, blir det nu så sker det förmodligen när som helst.

Bengan i storform!

Efter gårdagens resultatträff för Bengan här på bloggtipset känns det som om han är minst lika mycket på G som hela Röglelaget. Han var riktigt ivrig med att få lämna ett nytt resultattips inför Frölunda hemma, kan INTE förstå varför? Kan ni läsare det???:)


En glad bloggtippare

Idag när Bengan anlände till jobbet var det med ett lika stort leende på läpparna som jag tror spelarna hade när de lämnade isen på Hovet. Bengan påminde mig direkt att han tippat rätt resultat och log med hela ansiktet. Jag svarade honom "Då blir det kaga te kaffet idag". Då sa Bengan Mmmm...likt en marabou reklam. Jag fick pallra mig iväg till varuautomaten och köpa en kaga, men det var Bengan värd, eller vad tycker ni??? Slänger in ett par bilder på en nöjd tippare.

 

Inför Rögle-Frölunda

Imorgon möter Rögle Frölunda hemma i Lindab Arena. Det skulle förvåna mig mycket om det inte blir nästintill fullsatt och ett jäkla drag i arenan. AIA och högra sittplats kommer nog göra allt för att detta ska ske. Efter att laget varit på en liten roadtrip med två bortamatcher och med resultatet två vinster borde också göra sitt för att locka lite mer publik. Match mot just Frölunda får ju också klassas som derby trots att det skiljer en 20-22 mil mellan städerna.

Frölunda bröt igår på hemmais en tung svit med förluster hemma mot Färjestad och det med besked hela 6-1. Så rimligtvis är det ett Frölunda full pumpat med självförtroende. Två av Frölundas "supernollor" spräckte just nollorna igår, Joel Lundqvist och Pebben Axelsson, men det jag såg av Frölunda i matchen mot Södertälje avskräckte inte mig i alla fall. Inför årets elitserie tippade jag Frölunda i topp, mest för att jag tycker de har både den bästa och den bredaste truppen. Sedan dess har laget gjort sig av med Karl Fabricius Luleå och Jonas Nordqvist till Brynäs. Men man har också fått in Christian Bäckman från NHL och det är ingen dålig förstärkning det. I tisdags mot Södertälje gjorde han debut och var bäste man direkt. Laget började annars serien på ett bra sätt men sedan hände något och man förlorade fem raka matcher. Inför morgon dagens match har Frölunda lite skadeproblem Tobias Viklund åkte på en smäll i gårdagens match och spelar inte. Det gör inte heller Andreas Karlsson, dessutom är det tveksamt om Ville Mäntymaa och Mikko Lehtonen kan spela.

I Röglelägret är det precis som i Frölunda mungiporna uppåt. Efter att inte vunnit på bortaplan på nästan ett år vinner man två bortamatcher inom loppet av sex dagar. Då borde självförtroendet vara på topp. Att sedan imorgon kväll få åka in i en nästintill fullsatt Lindab Arena och känna stödet från läktarna det borde bara vara så gött och inspirerande för spelarna. Hur kommer då lagets taktik se ut imorgon? Det känns som om man är väldigt osäker som åskådare på hur laget kommer uppträda i morgondagens hemmamatch. Hade det varit för ett år sedan så visste man att laget tryckt gasen i botten och låtit det bära eller brista. Men med GP vid rodret känner jag mig inte alltför säker på att så blir fallet. Han kommer med allra största sannolikhet inte köra någon tokoffensiv, nä jag tror att han gärna låter Frölunda föra spelet och ha mycket puck. Utifrån det hoppas han/vi i så fall laget kan försvara sig lika bra som i torsdags och sen kliva på i rätt lägen. De bedömningarna är bara SÅ viktiga. Dessa bedömningar tyckte jag var nästintill klockrena mot Djurgården.

Laget så imorgon lär nog inte bjuda på några stora överraskningar, tror faktiskt inga alls.  GP vaskade ju om lite i bland forwards inför Djurgårdsmötet och de signaler han fick måste ju bara vara  positiva, och inte ändrar man väl på ett vinnande lag. Om inte Penker står skulle jag bli mäkta förvånad men man ska aldrig säga aldrig.

Tipset från mig är att Rögle går segrande ur kampen med 4-2.

Resultat från kvällens omgång

Djurgården-Rögle  1-3

Frölunda-Färjestad  6-1

Hv71-Södertälje  4-2

Luleå-Modo  3-1

Skellefteå-Timrå  4-2

Linköping-Brynäs 2-0

Tabell

1 HV71 9 7 0 2 0 0 +19 (41-22) 21
2 Skellefteå AIK 9 6 0 3 0 0 +5 (26-21) 18
3 Färjestad BK 9 6 0 3 0 0 -7 (19-26) 18
4 Luleå HF 9 5 0 4 0 0 +5 (26-21) 15
5 Rögle BK 9 4 1 4 1 0 +1 (22-21) 14
6 Frölunda HC 9 4 1 4 0 0 -5 (23-28) 13
7 Brynäs IF 9 3 3 3 0 0 +1 (17-16) 12
8 Linköpings HC 9 4 0 5 0 0 -1 (21-22) 12
9 Djurgårdens IF 9 3 2 4 0 1 0 (25-25) 11
10 Timrå IK 9 2 2 5 0 1 -4 (24-28) 8
11 MODO Hockey 9 1 3 5 2 0 -6 (20-26) 8
12 Södertälje SK 9 2 2 5 0 1 -8 (19-27) 8


Bloggen säger GRATTIS till Bengan

Bloggen har grattat Bengan, hoppas ni läsare också gör det i kommentarsfältet så jag kan framföra det till Bengan. Bengan gjorde det enda rätta han lämnade sitt 2-1 resultat och avancerade till 3-1 och fick ikväll se sitt resultat tips gå in. Han har ju prövat lika olika målskyttar men var inför dagens match tillbaks till sin trotjänare Gath. Det lyckades tyvärr inte men inte var det Bengans fel utan jag tror mer på sirapen Gath hade i skridskor och ben:). 

Har du inte sett videon med Bengan kan jag varmt rekkomendera dig att göra det här på bloggen, kika lite längre ner bland inläggen. Imorgon ska Bengan därför också få en för honom efterlängtad belöning i form av en "kaga te kaffet" som han säger. Det kommer Bengan att gilla. Slänger in klippet här nedför en gång till så behöver ni inte leta!


Helgjuten insats i Djurgårdsmatchen

Efter andra raka borta segern börjar man ju så smått hoppas på en svit i omvänd ordning vilket skulle innebära nästan ett år kvar tills vi förlorar nästa gång;).

En mycket bra första period från Rögles sida. De första 10 minuterna var det bara ett lag på isen, man tryckte verkligen tillbaks Djurgården som först åkte på ett baklängesmål och sedan två snabba tvåminutare. Visserligen inga jättebra powerplay men det fanns ändå riktigt bra chanser genom Alcén, Jacke och Högga att öka på ledningen till kanske både 2-0 och 3-0 men tyvärr blev det inte så. Sen kom Djurgården lite mera in i matchen men det såg hur stabilt ut som helst man styrde ut Djurgården i sarghörnen, resten tog Penker, det lilla som kom i hans väg. Men innan perioden var över fick de grönvita krigarna in 2-0 som också blev resultatet efter den första perioden.

Andra perioden var väl helt ok spelmässigt från Rögles sida. Man ökade på ledningen till 3-0 och fick i och med det till ett målvaktsbyte i Djurgården som bytte ut "sållet" Wesslau mot Ridderwall. De vaskade också om en del i deras kedjor för att få fart på laget och TYVÄRR sköt åldermannen Ragnarsson liv i matchen. Period pausen kom nog lägligt för de grönvita. Försvars och målvaktsspelet såg annars minst lika stabilt ut som i den första enda misstaget som gjordes var vid Djurgårdens reducering. Forwards gör ett mycket bra hemjobb som därför underlättar för både backarna och Penker. En i Röglelaget som däremot ser ut att ha sirap i skridskor och ben är Micke Gath, tycker det går otroligt långsamt, tyckte mig se det senast uppe i Övik också, kanske det där matchstraffet gjorde honom mindre gott. För i de första matcherna var han ju riktigt bra och i Luleå matchen var det ju Gath mot Luleå med facit i hand för där gjorde han i mina ögon säsongens bästa match. Men den rollspelare som Micke är, gör att han är han viktig för laget.

I den tredje perioden kom så Djurgården ut på isen med ett försök till lite högre tempo men det blev ingen belöning för det och allt eftersom klockan tickar iväg så mattas Djurgårds spelet av och Rögle har bra koll på matchen. De gånger det behövs står Penker i vägen och gör också sin bästa period i matchen lite flyt vid ett par tillfällen men det ska en bra målvakt ha. Rögle vaskar fram några halvchanser närmst var väl Jacke med ett friläge som han brände. 

Supernollan Tjärnqvist då? Ja han hade ett par halvchanser men inte mycket mera än så. "Gå vidare för att utvecklas och spela slutspel" det var något ditåt som Tjärna sa. 9 omgångar spelade 0 poäng, spel i tredje kedjan nja det vet jag inte precis om det är en utvecklingskurva som pekar i rätt riktning eller slutspel som hägrar. I Rögle hade han haft ett bra treårskontrakt spel i första femman istid i massor tror jag och minst lika stor chans på slutspel. Men saknar ni honom??? Inte jag i alla fall faktiskt.

Om man tittar på Djurgårds spelet syns det att de saknar Bremberg och Anger otroligt mycket i sitt anfalls spel, då inte minst i powerplay. Tror heller inte Krüger håller till i poäng toppen speciellt mycket länge till. En spelare som Mackan Nilsson hade jag väntat mig mycket mera utav. Men att de inte har Bremberg eller Anger och att inte "stjärnor" som Tjärna, Mackan m fl. producerar gjorde mig absolut inget denna kväll. 

Nu hoppas vi bara Rögle kan ladda om batterierna till Lördagens hemma match mot Frölunda som idag bröt sin förlustsvit. 



+ Bortaspelet, det börjar stämma riktigt bra nu. Boxplay mycket bra som vanligt. Helgjuten laginsats.

- Powerplay spelet. Det är under all kritik, man skulle behöva en riktig playmaker, en Fredrik Bremberg typ samt att pucken behöver gå tre gånger så snabbt som den gör just nu i Rögles powerplay.


Rögles mål: Alcén, Granak, Enström

Djurgårdens mål: Ragnarsson

Skottstatistik: 30-24

Rögles tre stjärnor: 1. Tommy Enström   2. Jürgen Penker    3. Johan Alcén


Peter Lorentzen

Spelaren som inte fick förnyat kontrakt av Rögle norske Peter Lorentzen har ju som bekant bytt klubb till Stavanger Oilers. Han har hunnit med två matcher med nya laget och i tisdagens bortamatch mot Abott brödernas norska klubb Frisk Asker slog han till och gjorde sitt första mål för nya klubben vilket innebar tre poäng till Stavanger. Lorentzen har därmed fått en bra start i sin nya klubb 2 poäng på två matcher. Bloggen önskar Peter all lycka i sin nya norska klubb Stavanger.

Stavangers hemsida


Godis för Rögle öronen på lördag

Verkar som om man får sitt lördagsgodis på ett bättre sätt än vanligt på lördagskvällen. Rögle klacken AIA kraftsamlar inför "derbyt" mot Frölunda. AIA tycker själv att trycket varit lite för dåligt i hallen i inledningen på serien och det kan man väl delvis hålla med om. Fast i mina öron är och förblir AIA Sveriges bästa klack. Men på lördag lovar de en ordentlig förbättring, eftersom man själv sitter på högrasittplats ska jag göra mitt bästa för att bidra med det jag kan. Så kom igen nu alla Röglefans till bege er till hallen på lördag och ge järnet mot Real Frölunda, vi ska verkligen vinna en dubbelseger på lördagkväll både på läktarn och på isen.


AIA kraftsamlar





Bengan får beslutsångest i dagens tips

Dagens tips inför Djurgårdsmatchen imorgon gav Bengan beslutsångest när Rögles förste målskytt skulle väljas, kolla klippet får ni se.


Inför Djurgårds matchen

När Rögle imorgon 19.00 äntrar Hovet i Stockholm för match mot Djurgården i den 9:e omgången så står en av elitseriens "stjärn nollor" (Klicka här för att läsa om detta) på motståndar sidan. Mathias Tjärnqvist som hitills inte producerat en enda poäng i Djurgårdströjan ställs mot sina forna lagkamrater i Rögle. Hos oss fans är han kanske inte en nolla på det viset utan i så fall en nolla för hans val av ett klubbyte och diverse kommentarer som tex. att han endast kunde tänka sig att representera Rögle om laget låg i elitserien m.m. 

Djurgården som inlett serien mycket bra ligger på samma poäng som Rögle i tabellen och har ledaren av poängligan Marcus Krüger i sitt lag. 19-årige Krüger som imponerat väldiga med sina 14 poäng på 8 omgångar kan vara en ny storstjärna som fötts. Att Krüger skulle gå så här bra som han gjort trodde nog varken Djurgården, han själv nä inte ens NHL klubbarna. För vid deras årliga draft där han i år valdes som nr. 149 i femte rundan av Chigago Blackhawks. Så imorgon får vi väl sätta Gath på att psyka honom lite extra så han inte får producera vidare ostört;).

Djurgården ställer upp med ordinarie trupp sedan K. Ottosson ör tillbaks från sin skada.

Rögle har förhoppningsvis haft några bra träningsdagar sedan lördagsmatchen mot Modo vilket kan behövas dels för att få små skavankerna på vissa spelare att läka samt att det är ett måste att få träna bra mellan det täta matchandet. Tyvärr slog Amar ut några tänder till vid gårdagens träning (Läs mer här) och fick tillbringa några timmar hos tandläkaren. Förhoppningsvis ska det inte vara någon fara för matchen mot Djurgården, problemet är att han måste kunna äta ordentligt för att orka. I övrigt inga nya skador och Penker får fortsatt förtroende mellan stolparna vilket är helt rätt. Backparen är intakta sedan i lördags men lite småjusteringar bland forwards blir det. Man kan hoppas att Kempe fortsätter på den inslagna vägen för jag tycker han sett riktigt på uppåtgående de två senaste matcherna. Fräls oss nu och ge oss tre nya poäng och en ny nostalgisk seger. (Se videoklippet nedan)

Laguppställning mot Djurgården, nedsläpp torsdag 19:00;
 
M: Penker (Nihlstorp)
 1: Rahimi, Granak - Enström, Beaudoin, Brendheden
 2: Porseland, Amar - Gath, Colliton, Högardh
 3: Glimmenvall, Bödker - Alcén, Sjögren, Liljewall
 4:                              - Hjalmarsson, Johansson, Kempe.
 R: Sjöberg, Erkgärds



Så gick kvällens matcher

Elitserien

Frölunda-Södertälje   2-2

Satt och kollade denna match för att få se vad som väntar i Lindab Arena på lördag. Frölunda dominerade första perioden stort och tryckte tillbaks Södertälje ordentligt. Södertälje lyckades dock med att bara släppa in ett mål trots Frölundas spelövertag. Frölunda skapar mängder av chanser men sätter dem inte oftast tycker jag att de krånglar till det lite väl mycket i anfallszon.

När sedan Södertälje vände på matchen totalt i den andra perioden så var Frölunda spelarna som yra höns. På 15 sekunder gjorde de 3 mål, då buades det i Scandinavium. Efter det tror jag Södertälje hade 2-3 rena frilägen men lyckades inte sätta dit pucken.

Tredje perioden utjämnar Frölunda nästan omgående till 2-2. Efter det står matchen och väger och ingen vågar direkt gå framåt, Frölunda försöker men Södertälje försvarar sig bra och försöker kontra in dem, Klasén i Södertälje var mycket bra denna matchen och hade en bra chans med cirka 5 minuter kvar av matchen men den chansen fumlade han bort genom att gå bakom kassen istället för in framför. Resultatet stod sig ordinarie matchtid ut och i förlängningen. Real Frölunda imponerade INTE på mig i alla fall.

Allsvenskan

Leksand-Malmö   3-1

Borås-Aik   4-3

Växjö-Sundsvall   3-5

Almtuna-Björklöven   0-1

Det skräller till höger och vänster. Mest nöjd ikväll är nog Eloranta som fick tre pinnar med sig hem till Umeå från Almtuna. Sammanfattningsvis kan man väl säga mina tips till kvällens matcher var ju rena skämtet:D.

Kompis både på och utanför isen till Rahimi

Läste på kvps hemsida ikväll att Luleå och en icke namngiven elitserieklubb jagar 22-årige Alexander Hellström. Hellström nyligen nedskickad i St.Luis farmarklubb kan göra en Rahimi och vända hemåt och få spelatid och erfarenhet i elitserien. Ytterligare en stor stark defensiv back som kan rensa framför kassen, samt vissa offensiva kvaliteér om än inte någon poängspruta. Vore inte detta något för Rögle och samtidigt låna ut/göra sig av med Erkgärds till en klubb i allsvenskan??? Vem vet det är kanske R.H som smyger igen som den icke namngivna klubben, ryktena om spelare in i är ju ganska galna för stunden;)

Kvp

Eliteprospect

Bottenmatch plus toppmatch

Idag är det botten möte i elitserien mellan 9:an Frölunda och 12:an Södertälje. Christian Bäckman debuterar för Frölunda och likaså Joel Lundqvist (första matchen i serien). Kan det höja nivån ett än så länge ganska tamt Frölunda? Själv tror jag att Frölunda kommer fullkommligt köra över Södertälje låt säga med sisådär 3,4,5 måls marginal.

I allsvenskan däremot är det toppmöte i Leksand. 1:an Leksand tar emot 3:an Malmö. Denna match blir nog inte så enkel att tippa på förhand även om jag tror att knätofsarna går av isen med tre nya friska pinnar. Det är kanske så att det krävs en match av denna kaliber för att Leksand ska tända till. Även om de leder tabellen så har de ju långt ifrån imponerat resultatmässigt, vi får se.

En före detta Rögleit Kari Eloranta har det tufft uppe i björkarnas stad Umeå. Hans Björklöven tillsammans med Oskarshamn sladdar ju lite redan i den allsvenska tabellen. Björklöven ligger sist med endast fyra inspelade poäng och ikväll väntar en tuff bortamatch mot Almtuna. Almtuna som körde över Leksand med hela 5-0 hemma i Gränbyhallen för några omgångar sedan.

Elitserien

Frölunda-Södertälje   1

Allsvenskan

Leksand-Malmö   1

Almtuna-Björklöven   1

Växjö-Sundsvall   1

Borås-Aik   2

Skellefteå dumpar Månsson

Skellefteå och Mattias Månsson går skilda vägar i samförstånd som det så fint heter. Månsson trivs inte socialt i Skellefteå och är inne på sista året på sitt kontrakt, men som nu är brutet. Månsson har på åtta matcher i årets elitserie endast mäktat med en assist. Var Månsson hamnar är ännu oklart.

Skellefteås hemsida

Dagens omgång komplett

Modo-Rögle 2-3
Färjestad-Djurgården 2-1
Skellefteå-Hv71 3-2
Timrå-Linköping 5-2
Brynäs-Luleå

1 HV71 8 6 0 2 0 0 +17 (37-20) 18
2 Färjestad BK 8 6 0 2 0 0 -2 (18-20) 18
3 Skellefteå AIK 8 5 0 3 0 0 +3 (22-19) 15
4 Brynäs IF 8 3 3 2 0 0 +4 (17-13) 12
5 Luleå HF 8 4 0 4 0 0 +3 (23-20) 12
6 Djurgårdens IF 8 3 2 3 0 1 +2 (24-22) 11
7 Rögle BK 8 3 1 4 1 0 -1 (19-20) 11
8 Linköpings HC 8 3 0 5 0 0 -4 (18-22) 9
9 Frölunda HC 7 3 0 4 0 0 -10 (15-25) 9
10 Timrå IK 8 2 2 4 0 1 -2 (22-24) 8
11 MODO Hockey 8 1 3 4 2 0 -4 (19-23) 8
12 Södertälje SK 7 2 1 4 0 1 -6 (15-21) 7

En riktig Kempe insats bröt förbannelsen!

En förbannelse är bruten. Den 1 november 2008 vann Rögle på bortais i Örnsköldsvik med 3-2. Idag nästan ett år sedare var det så dags igen, och med samma seger siffror. En stark bidragande orsak till detta var Mario Kempe. Jag ser han inte mycket under matchens gång men så helt plötsligt blixtrar han till med härlig skridsko åkning, närkampsspel och han vågar att kliva rakt in på mål. Dels låg han bakom Rögles första mål och sen prickar han dit den så mycket viktiga kvitteringspucken, som gör att ett håglöst Rögle tog ett djupt andetag och fyllde lungorna med luft och energi och helt plötsligt började jobba och dessutom kan vända och vinna matchen och bryta förbannelsen!

Rögle började matchen bra, man spelade disciplinerat i egen zon och gick fram i rätt lägen. Rögle tog också ledningen genom Granak på en avvaktande utvisning efter ett bra arbete av Kempe. Efter halva första perioden började Modo att trycka på lite mer i anfallszon man hade ett par riktigt bra lägen men målet uteblev. När så Rögle hade en riktigt bra dubbelchans gick man bort sig. Som så ofta händer i elitserien en snabb spelvändning och det var kvitterat. Kändes lite surt faktiskt med tanke på dubbelchansen för det kunde lika gärna blivit 0-2 som 1-1, men jag säger därmemot inte att det var orättvist med en kvittering för Modo.

Andra perioden vill jag helst bara glömma, jag var ganska frustrerad när jag satt i soffan och tittade, tycker det är lite väl mycket defensivt tänkande. Jag VET att GP prioriterar den men man måste ju ha lite spel i anfallszon också annars kan det bli lite väl jobbigt att försvara sig. Följden blir ju den också att till sist får man utvisningar emot sig och det kan bli ödesdiget. Men denna kväll gick det ju som bekant vägen.

Inför sista perioden var man så allt lite pessimistisk över det man sett i den andra men det sista som överger en är hoppet. Den pessimistiska känsla jag hade blev ju inte bättre av att Modo tog ledningen efter 1.40 in i den tredje perioden. Rögle ser nu skärrade, rädda, slitna ut. Detta upplever jag i en 5-6 minuter innan så Kempe gör en pausfint och lurar sin back och drar iväg en hanledare som går stolpe in. Det är då Rögle tar sitt djupa andetag och börjar kliva på lite igen. Denna känsla i laget blir ju knappast sämre av att Granak gör sitt andra mål för kvällen och ger Rögle ledningen med ca 6 minuter kar av matchen. Lite små nervöst på slutet men man klarar av det och snor tre poäng från Modo. 



+ Man vinner på bortaplan, man kämpar och gnetar efter sina resurser och med facit i hand gick det ju bra. Målvaktsspelet känns stabilt med Jürgen, finns några små misstag. Boxplayspelet stabilt.

- Tekningar, alldeles för dåligt med vunna tekningar de senaste matcherna, för lite anfallsspel även om man spelar på bortais måste man ju våga anfalla, man vann idag men det håller inte i längden att ha så lite spel i anfallszon.

Matchfakta

Första perioden: 0-1 Dominik Granak (Kempe, Hjalmarsson) 1-1 Mats Zuccarello Aasen (Skröder)

Skottstatistik: 14-8

Andra perioden: Inga Mål

Skottstatistik: 12-7

Tredje perioden: 2-1 Kristian Forsberg (Green, Steen) 2-2 Mario Kempe (Johansson) 3-2 Dominik Granak (Beaudoin, Glimmenvall)

Skottstatistik:

Rögles tre stjärnor: 1.Mario Kempe   2. Dominik Granak   3. Jürgen Penker 

 


Bengan tippar vidare

Idag hoppar vi över mina tankar inför Modo-Rögle, är precis hemkommen efter gårdagens utflykt med jobbet så jag behöver ladda lite själv innan dagens viktiga bortamatch. Den blir tuff efter att Modo kommit igång och har två raka vinster, men kommer man upp i normal standard kan man absolut ge dem en match.

Vad vi däremot inte hoppar över är Bengans tips, det rullar vidare i vanlig ordning.


Matchfakta Rögle-Skellefteå

Rögle förlorade kvällens match mot Skellefteå med 4-2. Första perioden var det svängdörrar i båda lagens försvarspel. Torpet ser ut att släppa ett par billiga mål, han släpper 3 av 8 skott. Det håller inte! Anfallsmässigt var detta annars en ganska bra period och jag tycker inte Skellefteå var värdiga ledare.

I den andra perioden så började debacklet. Rögle såg plötsligt helt håglösa ut, det såg ut som om de hade ständig mjölksyra i benen så fort de äntrade isen. Samtidigt som Skellefteå spelade ett väldigt tight försvarspel och släppte inte till mycket.

Inför tredje perioden hoppades man så att laget kraftsamlat i pausen, men icke. Det blev något bättre än den andra, man fick ett par snabba powerplay, óch hade ett par bra chanser i dessa samt hade Hjalmarsson ett stolpskott men närmre än så kom man inte denna kväll. Skellefteå har blivit något av ett spöke för Rögle som förlorat de senaste 8 matcherna mot Skellefteå.

+ Anfallshockeyn i första perioden, att man prioriterar försvars spelet är en sak men för att göra mål och vinna matcher måsta man också orka anfalla. Det gjorde man i första perioden det ska man ha cred för men sen var det slut med det roliga.


- Målvaktsspelet i första perioden. Närkampsspelet, man är ett av de största och tyngsta laget i serien men tyvärr syns det inte i annat än i benen. Publiken, som just nu sviker Lindab Arena och Rögle! Powerplay! Det var bättre idag än det jag sett på länge, men man måste åtminstone komma in i zon vilket man verkar ha väldigt svårt för emellanåt i powerplay. Målen kommer väl förhoppningsvis förr eller senare.

Matchfakta

Första perioden: 0-1 Anders Söderberg (Marttinen) 1-1 Jakob Johansson (Erkgärds) 2-1 Pavel Skrbek (Moran, Tenkrat) 2-2 Baptiste Amar ( Högardh, Porseland) 2-3 Pierre-Edouard Bellemare (Månsson Lundberg)

Skottstatistik: 9-8

Andra perioden: 2-4 Jimmie Ericsson (Moran Larsson)

Skottstatistik: 6-10

Tredje perioden: Inga mål.

Skottstatistik: 10-9

Publik: 4177

Rögles tre stjärnor: 1.Baptiste Amars 2. Jakob Johansson 3. Mario Kempe


Kvällens allsvenska resultat

"Hurme är vår idol, släpper in en massa mål Hurme är vår idol" Ja Bofors fortsätter att överraska alla i årets allsvenska, seger mot Malmö ikväll och säkerligen ingen stormatch av Hurme med 5 insläppta mål. Örebro har också kommit igång vinst borta mot Almtuna som här förleden slog Leksand med 5-0, men det är kanske det där med motivation, det går ju inte att bara ställa ut skridskorna. Faktiskt också överraskad att Mora vinner borta mot Västerås.

Bofors-Malmö 5-3

Västerås-Mora 1-3

Almtuna-Örebro 2-3

Leksand-Oskarshamn 2-1

Bengans tips rullar vidare

Vi rullar vidare i elitseriens 7:e omgång Rögle emot Skellefteå på hemmais och Bengan levererar ett tips på sitt sedvanliga vis. Har Bengan koll på att Gath är avstängd ytterligare en match måntro;)




Nyförvärv?

Saker och ting börjar röra på sig vad gäller en ny spelare till Rögle. Med Demen och Scandella långtidsskadade (tillbaka i januari) och man väljer att lufta Erkgärds som forward då är det nog ganska naturligt att Roger börjar leta lite mera intensivt. Det skrivs idag att man kan vara nära en ny spelare samt att man vet vad prislapparna ligger på. Folk börjar då spekulera på diverse forum i vad för spelare det kan röra sig om. Bloggen vet inget men bjuder på några namn som nämts. Tror det kommer något inom de närmsta dagarna, det borde det göra.

Daniel Steiner: Har varit intressant, men har skrivit tryout kontrakt med Reading Royals i ECHL.

Dan Fritsche: En amerikan med dubbelt pass (Schweitziskt) men har ryktats rätt friskt till just Schweitz.

Mika Hannula: Behöver väl ingen närmre presentation, men tror kanske han skulle vara för dyr.

Fredrik Bremberg: Känns ganska sval men skulle nog gjort ett och annat poäng i Rögle, men nä högst osannolikt.

Sami Torkki: Nä tack! Gjorde 8 matcher för Modo ifjol och 0 poäng. Hade mycket skit för sig i Linköping.  


Den som lever får se vad Roger "smygaren" Hansson bjuder på inom det närmsta.

Inför Rögle-Skellefteå

Imorgon tar Rögle emot Skellefteå på hemmais. Man kan väl hoppas att det blir en bättre match spelmässigt än senast, och att poängutdelningen blir densamma dvs tre pinnar. Vad jag också hoppas på är att det kommer betydligt mer publik till Lindab Arena. 4222 personer hemma mot Timrå är den näst sämsta sedan Rögle klev in i Lindab Arena 4008 mot Södertälje i fjol och det var redan i den fjärde omgången. Man kan fråga sig om folk redan tröttnat eller upplever det som att serielunken redan kommit vid 6:e omgången. Det är kanske så att finanskrisen slagit till även i arenan eller det kanske är avsaknaden av att få se #19 på isen. Jag hoppas att detta bara var en tillfällighet och att vi är närmare de 5000 imorgon igen.

Skellefteå har ett ganska namnkunnigt lag. Man har tappat ett par tunga spelare till bl a Färjestad i Kent McDonell och Fredrik Lindgren samt fjolårets poängkung i laget Niko Demitrakos till CSKA i Ryssland, men man har ersatt dessa med Ivan Majeski från Linköping och Petr Tenkrat från Timrå man tog också Pierre-Edouard Bellemare från Leksand han gjorde ju hela 31 mål där förra säsongen. Senast i raden av nyförvärv är Tomas Surovy från Linköping som bloggen tidigare berättat om. 

Vad kan vi förvänta oss för match då? Jag tror nog det blir en ganska tuff batalj. Förra säsong förlorade Rögle samtliga fem möten, två av dem i sudden och Rögle fick bara 2 poäng utav femton möjliga så vi ska ha i åtanke att detta inte är någon lätt match. Skellefteå är ett mycket defensivt skickligt lag och släpper inte in mycket mål( ja jag vet 6st mot Modo igår) samt att laget är väldigt kontringsskickligt. De har inlett serien med tre vinster och tre förluster.

Inför morgondagens möte meddelar Skellefteås Mats Lindgren att det troligtvis blir lite förändringar i formationerna samt att de har en plan om hur de ska slå Rögle på bortais.

Rögles lag i morgon dagens möte blir följande.

Målvakt: Cristopher Nihlstorp (Jürgen Penker).

Förstafemman: Daniel Glimmenvall, Mathias Sjöberg – Christopher Liljewall, Eric Beaudoin, Andrée Brendheden.

Andrafemman: Baptiste Amar, Mathias Porseland – Peter Högardh, Jeremy Colliton, Johan Alcén.

Tredjefemman: Daniel Rahimi, Mads Bödker – Stefan Erkgärds, Mattias Sjögren, Jakob Johansson.

Fjärdekedjan: Mario Kempe, Tommy Enström, Simon Hjalmarsson.

Emanuel Åström får återigen kliva åt sidan. GP säger att han har ett stort kliv famför sig och är därför inte aktuell. Låter lite märkligt i mina öron. Istället går Erkgärds in som forward, samt mer istid till Hjalmarsson och Kempe som GP vill ha igång på riktigt. Frågetecken också på Granak som dras med en sträckning (rehab tränade idag). Kan inte Granak spela går Sjöberg i på Granaks plats.

Mitt tips i morgondagens omgång:

Rögle-Skellefteå   X
Färjestad-Hv   X
Linköping-Frölunda   2
Södertälje-Brynäs   2
Timrå-Modo   2
Luleå-Djurgården   1


Muppet show



Så har då mupparna i disciplinnämden varit igång igen. Denna gång är det fallet från lördagens omgång så klart med Micke Gath i huvudrollen, efter tacklingen på Linköpings Erik Andersson.

Micke fick 2+5+20 matchpenalty och var avstängd i måndagens match mot Timrå. Idag kom så mupparna med ett slutgiltligt besked i detta ärende. Micke Gath blir avstängd ännu en match.

”Disciplinnämnden har förutom anmälan tagit del av videosekvenser över händelsen samt ett yttrande från Mikael Gath. Nämnden finner det av anmälan och videosekvensen utrett att Mikael Gath gjort sig skyldig till en tackling i ryggen på Erik Andersson.”

Jovisst tackling i ryggen men hur många sådana situationer kommer det inte vara under säsongen då? Situationer med bedömningen "checking from behind"händer ju allt som oftast eller??? Det är väl samma sak som tackling i ryggen. Nä 2+10 hade varit ok.

Om vi jämför med förra säsongens snackis med Mathias Tjärnqvist där det inte blev någon utvisning i matchen, men sedan när man förstod hur illa skadad Antti-Jussi Neimi blev kom disciplinnämden med denna motivering.

"Enligt Disciplinnämndens bedömning utdelar Mathias Tjärnqvist, i en situation där båda spelarna jagar pucken, en tackling i ryggen på Anti Jussi. Till följd av att Anti Jussi i tacklingsögonblicket är i obalans och inte kan ta emot tacklingen på ett bra sätt blir följden att Anti Jussis huvud trycks upp mot plexit, varefter denne sannolikt förlorar medvetandet och faller handlöst i isen."

Domare Ulf Rönnmark sa också så här.

– Det är en jättesvår situation att avgöra även med dvd-repriser, men det är bra att vi får ett klargörande.

Vad var svårt i denna situation jämfört med Gaths???

Nä jag tror det hade varit bättre och satt denna disciplinämd i en sandlåda!!!

Jag lägger in matchbilder från båda matcherna så kan ni ju själva bedömma och se vad ni tycker.




Kvällens omgång

Ikväll har den 6:e omgången spelats färdig. Själv har jag suttit och kollat Rögles två kommande motståndare, Modo mot Skellefteå. Appropå att kolla matcher, det kan ni läsare också göra det är bara att klicka på länken Csports här brevid och köpa hem valfri match och kolla såvida ni inte har som jag, säsongskortet på canaldigital.

Islossning för Modo ikväll 6-2 i hemma mot Skellefteå. Två trendbrott i Gävle blev det när Brynäs hemmaslog Hv med 2-1 vilket innebar Brynäs första trepoängare och Hv´s första förlust.

Omgång 6

Modo-Skellefteå 6-2

Brynäs-Hv71 2-1

Djurgården-Linköping 2-1

Färjestad-Södertälje 3-1

Tabellen efter 6 omgångar

1 HV71             
2 Färjestad          
3 Djurgården       
4 Luleå              
5 Skellefteå        
6 Frölunda          
7 Rögle              
8 Södertälje       
9 Brynäs             
10 Modo             
11 Linköping       
12 Timrå


Grattis på 35-årsdagen "Kung" Kenny

Idag den 6/10 för 35 år sedan föddes i mina ögon Rögles genom tiderna bäste spelare Kenny Jönsson. Han har betytt så otroligt mycket för klubben att jag tror knappt folk förstår. Bloggen vill bara säga grattis och hoppas du haft en bra 35-årsdag. Slänger in en film jag hittade på "tuben" så ni läsare får njuta och drömma er tillbaks.


Matchfakta Rögle-Timrå

Har precis kommit hem efter att bevittnat en riktig skitmatch. Allt som var så bra mot Luleå var som bortblåst denna kväll. Passningsspel, närkampsspel var helt under isen, stundtals i den andra perioden var Rögle knappt trea på puckarna bara. Det var väl de 5 första minuterna som var okej samt delar av den tredje perioden. Men tre pinnar är tre pinnar och det tycker jag laget ska tacka Timrå målvakten Andreas Lindbäck för, 3-2 målet ska han bara ta, finns ju inte en enda spelare framför honom som skymmer. Men de 3 poängen kan ingen ta ifrån dem och det är väl det som GP och laget tar med sig från denna match. Finns säkert massor att analysera om denna match, men för min del får detta lilla inlägg räcka.

+ Tre poäng

- Passningspel, närkampsspel, Powerplay


Matchfakta

Första perioden: 1-0 Jeremy Colliton (Alcén, Högardh) 1-1 Björn Svensson ( Meunier, Axelsson)

Skottstatistik: 10-12

Andra perioden: 2-1 Andreé Brendheden ( Enström, Beaudoin) 2-2Magnus Pääjärvi-Svensson (Lander)

Skottstatistik: 5-14

Tredje perioden: 3-2 Mathias Porseland ( Högardh Alcén)

Skottstatistik: 6-13

Publik: 4222

Rögles tre stjärnor: 1. Högardh 2. Brendheden 3. Alcén

Noterat från kvällen var väl annars stjärnsmällen i Göteborg Frölunda-Luleå 2-6. Vad händer??? Abbotts stod för 7 poäng tillsammans och Karl "släkten är värst" Fabricius stod för 4 poäng.


Bengan leverar nytt tips

Dagens tips från Bengan. Kan väl knappast bli Micke Gath som förste målskytt idag han är ju som sagt avstängd. Kan ju bli intressant, kolla klippet så får ni se.



Inför Rögle-Timrå

Rögle gästas imorgon av Timrå i Lindab Arena med matchstart 19.00. Laget hade ledigt idag för att ladda batterierna lite, kan behövas när det är så tufft matchande med match varannan dag.

Kan bli en riktigt intressant match med tanke på att Timrå bör vara ett av lagen som Rögle kommer få slåss emot för att ta en slutspelsplats. Timrå ligger på en 10:e plats i tabellen med fyra inspelade poäng, Rögle på en nionde med  fem inspelade poäng. Timrå höll på att ge Hv71 deras första förlust för säsongen i lördags, man hade ledningen med 2-0 i början av matchen, men till slut segrade Hv med 6-4. Timrå tog inte någon poäng i Lindab Arena förra säsongen och eftersom boxplay nollan sprack i lördags får vi väl hoppas att denna nolla hålls intakt, vilket skulle innebära tre sköna pinnar till de grönauovita.

GP hoppas att kapten Glimmenvall är redo imorgon igen efter tacklingen i Luleå matchen, samt att Micke Gath är avstängd för tacklingen på Linköpings Erik Andersson. I övrigt väntar GP med laguttagningen till måndagen.

Mitt tips:

Rögle Timrå 5-3 Högradh gör första.




Skånsk luft igen Mmmm...och kändis spotting

Då var man hemma igen efter en liten weekend i huvudstaden. Skånsk luft fick man verkligen i sig också när man väl landat, härligt. Blåser ju helt otroligt mycket utanför fönstret. När man klev av planet trodde man knappt att det var sant i jämförelse med hur det var i Stockholm en timma tidigare. När vi satt på Bromma flygplats och väntade på att få åka hem kom det ett gulsvart lag med guldvittring, just det Aik med Ivan Obolo i spetsen. Knäppte två bilder med mobilen, ni får ursäkta kvalitén men den som vet hur de ser ut kan säkert se vilka det är. De tog 13.00 flyget till Göteborg för att sedan åka vidare för match i Borås mot den andre guldkandidaten Elfsborg. Matchen sänds för övrigt 19.30 på C+ sport tror jag bestämt att det var.








Förlust i Linköping

Rögle förlorade dagens bortamatch mot Linköping med 4-2. Såg inte matchen varken live eller på tv utan kunde bara följa den sporadiskt på sportradion. 

Tror inte GP var speciellt nöjd med dagens spel, känns som om allt som var bra i torsdags var uselt idag. Rögles nolla i boxplay rök idag också Mikael "Musse" Håkansson satte tre mål i just denna spelform. Rögle drog på sig massor av utvisningar 6x2, 1x5, 2x10 och 1x20. Gathen drog ett matchstraff för ett tuff tackling samt därefter lite gruff med Jämtin. Rögles mål gjordes av Jacke och Porseland. Övrig info utgår idag.

Nä nu glömmer vi denna match alla Rögleiter och tar nya tag inför de två kommande hemma matcherna i veckan mot Timrå på måndag och Skellefteå på torsdag.

David "Tuppen" Fredriksson

Såg att David Fredriksson från Hv71 nu är återställd från sin handskada och är nästintill klar för en ny klubb. Han kommer att åka till dem i nästa vecka men vill inte avslöja vem det blir. Fredriksson har tidigare ryktats till Skellefteå och Brynäs, men i och med Skellefteås värvning av Surovy tror jag inte det är aktuellt. Brynäs njae, vet inte det riktigt heller. Rögle då? Kanske vem vet? Han är kanske inte den raket Roger Hansson söker efter Scandellas skada samt att han varit borta ett tag nu pga skada, men annars skulle han mycket väl kunna vara en Hansson värvning tror jag. Han är ju ung och utvecklingsbar samt han har ju storleken inne för denna säsongens Rögle. Vi får väl se var Fredriksson hamnar eller någon som hört något?

David Fredriksson

Penker i den berömda "zonen"

Enligt GP är Penker just nu i den berömda "zonen" antar på hockeyspråk att han typ är i det rätta flytet. Det skulle man väl kunna säga två spelade matcher två vinster och en räddningsprocent på hela 96,72% det toppar han hela elitserien på. Min känsla var helt åt skogen om att torpet skulle stå idag för det bli Penker och ja vid en stunds eftertanke så är det nog riktigt, om inget annat så vet ju GP och de assisterande det mycket bättre än jag;)

Bengan tippar vidare

Idag tackar bloggen Marcus för hjälpen med tipset från vår favorit tippare Bengt Arne Svensson.


Inför Linköping-Rögle

Så här dagen efter har man knappast någon baksmälla som man vanligtvis har "dagen efter" utan det känns snarare som om man går i ett ständigt lyckorus efter att man pulveriserat Luleå med Abbott´s i spetsen.

Själv befinner jag mig i huvudstaden för en liten weekend TYVÄRR ingen NHL premiär i globen för mig, men det hade varit härligt, har precis varit ute på stan och gått runt lite och lite NHL feber råder nog för man såg Detroit tröjor röra sig lite överallt. När vi flög upp idag vid middagstid var kungen också med på planet, ja inte Karl Gustav utan VÅR kung, kung Kenny. Han finns med största sannolikhet i Globen ikväll.

Nåväl morgondagens drabbning mot Linköping i Cloetta Center kan bli en rolig match för oss Röglefans, tror faktiskt vi har stor chans att skrälla. Linköping har absolut inte imponerat så här i inledningen av serien, en seger på fyra matcher är inget man skryter med precis. Såg deras match mot Luleå borta på tvn i måndags och var absolut inte imponerad. Utan Norrena och Magnus Johansson hade de inte varit ett skit. Men det var ju den matchen. I Linköping spelar ju tre före detta Rögle spelare Zacke, Matte och Sebbe. Sebbe syntes bara inte i matchen i måndags, Matte drog på sig tre tvåor tror jag det var, Zacke var den bäste utav dessa och tror att han är den som har störst potenial att slå igenom på riktigt. Tror faktiskt också han blir en av de bättre i år i Linköping.
Rögle kommer ställa upp med samma lag som senast förutom att kapten Glimmenvall får stå över matchen efter tacklingen från Jonte Hedström. På hans plats går Erkgärds in, denna gång är det målvakts valet som inte avslöjas, men så som båda agerat i deras matcher känns det som om att det inte spelar någon roll, men känslan säger Torpet, tiden får utvisa. Imorgon kommer jag inte ha någon möjlighet att se matchen får väl följa den på nätet eller sportradion. Sen får man väl läsa Hd, och alla andra Rögle bloggar.

Mitt tips: 2-4 Högga nätar första kassen.

Surovy helt klar för Skellefteå

Surovy blev idag helt klar för Skellefteå. Länk finns nedan

Surovy

Matchanalys Rögle-Luleå

OJOJOJ, vilken match våra grön vita krigare gör idag. Hela laget står för denna säsongs bästa prestation, ingen föll ur ramen, idag var kollektivet urstarkt. Luleå med bröderna Abbott i spetsen var lika bleka som om att kunde man lägga en magnecyl på laget hade den liknats vid en leverfläck.

Rögle startade matchen i ett rasande tempo och Luleå hängde inte alls med, men utdelningen lät vänta på sig till andra perioden då domaren Sören Persson började visa ut Luleå spelare på löpande band. Nyförvärvet Jeremy Colliton stänkte in ledningsmålet i spel 5 mot 3. Rögle la sig inte på latsidan efter det utan gasade ännu mer 2-0 efter 13.10 stänkte Porseland rakt upp i taket bakom en chanslös Mattias Modig. Den andra perioden var ruggigt bra Rögle vann skotten med HELA 15-2.

Den tredje perioden så var de inledande 5-7 minuterna lite trevande från Rögles sida, man sjabblade inte direkt till det utan det kändes mer som om att man ville husa med krafterna för det var mycket sarg ut och dumpande av puckar in i Luleå zonen för att sedan åka och byta. Man fick också ett par snabba utvisningar emot sig och då brukar man ju också tappa rytmen lite men den kom tillbaks. Luleå drog på sig en del onödiga utvisningar i matchens slutskede. Roger&Roger hade nog planer på att försöka spela 6 mot 5, men det blev ju inte så tack vare dessa idiot utvisningar utan man tog ut målvakten men fick då spela 5 mot 5. Istället kunde matchens gigant i mina ögon Eric Beaudoin bryta pucken i egen zon kom i ett två mot ett läge tillsammans med Granak. Broderligt passade han Granak som enkelt la pucken i tom bur

Matchen i matchen mellan Gath och the Abbotts vann Gath, Abbotts var inte mycket att hurra för denna kväll. Jag byter inte Beaudoin och Collition mot dom för hur mycket som helst.

+ Kollektivet, arbetsinsatsen, fortfarande intakt nolla i boxplay. 

- För lite publik!!!

Matchfakta

Första perioden: Inga mål

Skottstatistik: 7-7

Andra perioden: 1-0 Jeremy Colliton (Granak, Glimmenvall), 2-0 Mathias Porseland (Högardh, Colliton)

Skottstatistik: 15-2

Tredje perioden: 3-0 Granak (Beaudoin)

Skottstatistik: 7-13

Rögles tre stjärnor: 1. Forwards 2. Backarna 3. Penker

Publik: 4465 personer


Nytt tips med Bengan ute

Bengan har levererat ett nytt tips inför kvällens drabbning i Lindab Arena mot Luleå. Blir det möjligtvis ett nytt tips att Micke Gath blir förste målskytt;)


Intervju med Cam Abbott

Förra året var tvillingarna Abbott firade stjärnor av oss fans i Lindab Arena. Men som ni alla känner till så lämnade tvillingarna Rögle för skoterkörning och renskav (för inte är väl hockeyn bättre där uppe???) och flyttade till Luleå. Nu var det meninen att jag skulle fått göra en intervju med Cam men TYVÄRR så blev det lite si och så med det.

Cam säger i ett hastigt mail till bloggen att det ska bli riktigt kul att komma tillbaks till Lindab Arena och spela, han och tvillingbrosan Chris tyckte det var ett härligt äventyr att få spela för de grönauovita. De trodde och hoppades också att det kom och bli en tät och intensiv match som blir spännande att titta på. Avslutningsvis sa han "må bästa lag vinna". Vi tackar Cam för "den lilla" intervju det blev förhoppningsvis kan man från bloggens sida vara ute i lite mera god tid nästa gång. De skulle ju resa till Ängelholm igår så därför blev det hela väldigt kortfattat. Men som sagt amatörbloggare som man är lär man sig saker hela tiden:)



RSS 2.0