Kvällens Allsvenska resultat

Bofors-Oskarshamn 2-1

Troja-Aik 1-3

Sundsvall-Mora 2-1

Leksand-Örebro 6-4

Borås-Almtuna 3-1

Aik ångar vidare i toppen, tätt följt av Leksand. Förstår inte vad som hänt med Mora efter deras fina inledning idag kom tredje raka nederlaget. Borås skräll vann mot Almtuna får man väl ändå säga. Skiljer endast tre poäng nu mellan jumbo platsen och sjundeplatsen i en något haltande tabell.


Inför Luleå hemma

Dagen efter södertäljematchen är det dags för uppladdning inför Luleå hemma. Gårdagens match var en enda gastkramning och frusterade match att titta på i tvsoffan, men med ett gött slut. Det syntes på spelet att det redan i omgång tre gällde väldigt mycket. Spelarna såg ut att överarbeta situationerna och när man då inte får till sitt eget spel, kan det förstås kännas jobbigt och stressande. Men Eric Beaudoin ordnade som bekant till slut två värdefulla poäng till de grönvita krigarna.

Morgondagens match bjuder säkert inte på någon bomb i laguppställningen, femmorna är inte släppta i skrivande stund, utan man gör tvärtom emot vad man gjort tidigare matcher, man släpper infon att Penker fortsätter mellan stolparna, bra eller dåligt? Samt att skadade Baptiste Amar återkommer och ingår i laguppställningen. Med galler för ansiktet är han åter redo att inta isen och spela. Om han sedan spelar från start eller ej får vi väl se.

Kommer båda lagens nollar vara intakta efter kvällen tror ni? Luleå har inte vunnit någon bortamatch i år och Rögle har inte släppt in något mål ännu i boxplay, svaret får vi i morgondagens match, men hoppas kan man ju.

Vår poängkung Beaudoin 3+2 kommer att spela i gul hjälm imorgon. Han ska spela en match i matchen mot Cam Abbott i svenskaspels nya satsning oddset powerplay, har inte själv testat spelet ännu, men ni läsare har kanske sett att det finns en länk till svenskaspel här till höger på min sida så varför inte klicka där och ge spelet en chans inför kvällens match.

Appropå Cam Abbott kommer det förhoppningsvis komma en intervju med honom här på bloggen om allt går som jag vill, så håll ut.

Mitt tips

Frölunda-Djurgården 4-2
Timrå-Södertälje 5-1
Rögle-Luleå 3-2
Modo-Brynäs 5-2

En av tidernas störste lägger skrillorna på hyllan

Mats Sundin meddelade idag på en presskonferans att han lägger av med ishockeyn 38 år gammal. Mats är en av modern tids bästa hockeyspelare i många kategorier. Mitt bästa minne av Mats är när han pricksköt från högerkanten mellan benen på Sovjets målvakt Trefilov i VM -91 vilket slutligen resulterade i ett VM guld för Sverige. Kolla klippet nedan och njut av Svensk hockey historia


Kvällens resultat

Elitserien

Södertälje-Rögle 2-3 efter förl.

Brynäs-Frölunda 1-2

Skellefteå-Djurgården 1-2

Allsvenskan

Västerås-Malmö 3-4

Växjö Lakers-Björklöven 4-3


Matchanalys Södertälje-Rögle

Har precis sett matchen på ppv. Hatar att säga det men detta såg verkligen ut som e match mellan två bottenlag det var långt ifrån något skönspel. Mycket kamp och ett hafsigt passningsspel präglade matchen. Lika bra som man tycker laget uppträtt i de två tidigare matcherna var de dåliga idag. Måste säga att Rögle hade tur som fick med sig två pinnar i dagens match. Men som jag skrev inför matchen igår så är ju tur något man förtjänar, inte för att jag tycker de gjorde det idag, men som sagt det kom retroaktivt från de tidigare matcherna. Stor match hjälte blev Eric Beaudoin med sina två mål i matchen.

En ganska hafsig första period som Rögle vinner med 1-0. Södertälje började matchen bäst mycket tack vare två powerplay. Sedan kom Rögle in lite mer i matchen. Men det var ändå Södertälje som skapade matchens första riktiga målchans genom Linus Klasén i stolpen. Sen hade Rögle en ganska bra period och låg på högt upp i banan och ledningsmålet kom efter 12.31 genom Johan Alcén. Sen fanns det bud på minst ett till, Jacke och Gath i princip ensamma med Bjurling men den chansen rann bara ut i sanden.

Andra perioden började hyfsat från Rögles sida med två ganska bra chanser en genom Berndheden och en genom Högardh men inget mål. Efter det var det inte mycket Rögle, Södertälje tog över och kvitterade också genom Bicék. Tyckte man gjorde fel bedömningar när man försökte fylla på med för mycket folk och det skapade kontringschanser till Södertälje hela tiden kändes det som. I periodens slutskede hade Södertäljes Stefan Pettersson en jättechans, men med tom målbur sköt han över.

Tredje perioden var bara 45 sekunder gammal när Södertälje fick straffslag, något tveksamt dömt tycker jag. Linus Klasén satte den ganska enkelt på Penker. Sen kändes som om matchen bara rann iväg inga avblåsningar, utvisngar nä inget hände direkt förrän 41 sekunder återstod. Södertälje får inte ut pucken ur egen zon Rögle lyckas få in den framför mål och vem dyker upp om inte Beaudoin. Matchen går till förlängning där Södertälje åker på en utvisning och Rögle får spela 4 mot 3. Efter matchens snyggaste passningsspel "ryskt klappklapp" avgör så också Eric Beaudoin med sitt andra mål för kvällen "puuh".


+ Poängen och moralen att inte ge upp, boxplay

- Powerplay, passningsspelet

Matchfakta

Första perioden:0-1 Johan Alcén (Hjalmarsson)

Skottstatistik:14-10

Andra perioden:1-1 Jiri Bicék (Jacobsen, andersson)

Skottstatistik:15-10

Tredje perioden:2-1 Linus Klasén på straff 2-2 Eric Beaudoin (Liljewall, Johansson)

Skottstatistik:9-8

Förl:2-3 Eric Beaudoin (Porseland, Brendheden)

Skottstatistik:1-2

Rögles tre stjärnor: 1.Beaudoin   2.Granak   3.Liljewall


Surovy nära Saik

Linköping är nära att bli av med en tung månads kostnad, närmare bestämt 456.00:-/månad. Linköpings Tomas Surovy säger att det är lite pappersarbete kvar innan han är klar för Skellefteå antar att det har med hans lön att göra, men att han hoppas att det löser sig snart. Han säger också att han är spelsugen efter hans skadefyllda fjolårs säsong. För närvarande spelar Surovy i sin moder klubb Banka Bystrica i Slovakiska högstaligan, på tre matcher har han fått ihop 2ass.


Dags för match i kringelstaden

Ikväll 19.00 smäller det ju som bekant i Axa sport´s center i Södertälje. Rögle och GP släppte ju laguppställning redan igår sånär som på målvaktsposten och i skrivande stund vet jag faktiskt ännu inte vem som vaktar kassen.
Min egen åsikt/önskan är att torpet ska få fortsätta.

 Idag vill vi se ett lika disciplinerat och tight Rögle som vi såg i Karlstad för tror inte Rögle kommer kliva på som de gjorde stundtals hemma mot Hv, men det gäller ju som bekant att kliva fram i rätt läge och göra rätt bedömmningar på banan i just sådana situationer. Sen kan vi ju bara hoppas att laget får utdelning för sitt hitills fina spel, men det är den där sista lilla turen man behöver. Tur är något man förtjänar och tror att det kommer retroaktivt för Rögle ikväll.

Något som absolut måste bli bättre är powerplayspelet en spelform som laget måste upp ett par tre snäpp i, för där avgörs många matcher i just den spelformen. Boxplayspelet kan vi ju knappast klaga över. Nä jag hoppas spelare som Högardh, Jacke, Sjöa riktigt kommer igång i kvällens bortamatch.

Kvällens omgång och mitt tips ser ut så här.

Södertälje-Rögle  2-4
Skellefteå-Djurgården 3-3
Brynäs Frölunda 1-4

Avslutningsvis lägger jag upp ett nytt tips med "Bengan" inför kvällens match.




Kvällens omgång

Färjestad-Timrå 3-2

Luleå-Linköping 2-0

Hv71-Modo 3-1

Det blev tre ettor som jag trodde, men resultat tipset gick käpp rätt. Satt själv och kollade Luleå matchen. Helt okej från Luleås sida, men inte mer. De spelar ju inte precis något spel man räds. Linköping var rätt tama faktiskt utan Norrena i mål och Magnus Johansson på backplats vore inte Linköping mycket. Nä Linköping får nog hoppas på Hlavac, Hlinka effekt i nästa månad. Skärper inte laget till sig spelmässigt är nog Lener förste man att få lämna.


Amar inte spelklar mot Södertälje imorgon

Baptiste Amars medverkan mot Södertälje stoppas av skadan han ådrog sig i mötet med Färjestad. Han tränade idag på is med galler men medverkade endast 35 minuter. Efter dagens träning packade laget in sig i bussen och styrde mot Södertälje och Amar stannade hemma. Gunnar säger att de inte kommer ändra något nämvärt i laguppställningen men att de inte valt målvakt ännu. Gunnar tror också att de kommer att möta ett helt annat Södertälje än förra säsongen, han tror det är lite mer fart än förra året sedan ex SSK:aren Peter Popovic tagit över efter Leif "strumpan" Strömberg.

Appropå Peter Popovic. Är det någon som kommer ihåg när Popovic spelade i Västerås tror jag det var någon gång i slutet av 80-talet början på 90-talet. Man mötte Rögle i Ängelholm och vi hade en mycket duktig back vid namn Patrik Lundbäck som gjorde 60 poäng på 87 matcher i den grön&vita dressen . De båda hamnade i en situation framför Rögles mål och Lundbäck fick Peter "heffaklumpen" Popovic över sitt knä tror jag det var och blev skadad han fick utgå med hjälp av bår och jag minns om det var dagen/dagar efter skadan hade NST ett reportage om honom i sjuksängen. Tror det var något sådant, kommer inte exakt ihåg allt men om ni läsare gör det så rätta mig gärna i kommentarsfältet. Nog om denna lilla kuriosa.

Kvällens matcher

Ikväll spelas tre matcher i elitserien. Färjestads nye ledare Sanny Lindström samt nyförvärvet Johan Andersson ställs mot sina forna lagkamrater när Timrå besöker Löfbergs lila arena. Tror faktiskt Färjestad segrar i denna match. Mitt tips 3-1.

Kvällens andra match spelas i Jönköping i Kinnarps arena där hemmalaget Hv tar emot "Foppas" Modo. "Foppa" som ju gjort tre poäng på två matcher har inte spelat i Jönköping sedan 2004 då vann Modo med 5-3 och "Foppa" gjorde 1+3 i den matchen. Modo låter juniorbacken Eddie Larsson elitseriedebutera i kvällens möte sedan laget blivit hårt brandskattade på backsidan. Tre backar Hållberg, Sondell och Timander saknas i kvällens match. Tror därför att Hv kan dra nytta av detta och vinna matchen. Mitt tips 5-2.

Kvällens tredje möte är det mellan Luleå och Linköping. Luleå exploderade ju i förra omgången hemma mot Södertälje 8-2 slutade den matchen. Linköping som inledde lite trevande i de två första matcherna 2-6 hemma mot Hv och  2-1 borta mot Södertälje, lyckades ju vinna mot Färjestad hemma i lördags med 3-2. Tror förre Luleåtränaren Slavomir Lenérs mannar verkligen får bekänna färg upp i Norrbotten. Mitt tips 5-3 

Målvakternas kväll i allsvenskan

Aik tar en ny seger om än knapp. Endast 1-0 hemma mot sundsvall, utlånade Modo målvakten Michal Zajkowski motade hela 50 utav 51 skott, tyvärr hjälpte det inte sundsvall denna afton. Därmed toppar Aik den allsvenska tabellen en poäng före Leksand. Örebro tog första tre poängaren i hemmamatchen mot Mora. Malmö lyckades vinna med 3-2 över Björklöven efter straffar. Här motade Thomas Sehlstedt 48 utav 50 skott men inte heller i denna match fick målvakten bli hjälte. 

Aik-Sundsvall  1-0

Örebro-Mora  6-4

Malmö-Björklöven  3-2 e. straffar

Rögles J20 spelade också idag, borta mot Hv71 Tyvärr blev det förlust även för dom mot Hv. Slutresultatet i denna match blev 3-0.

Introt

Om ni blev nyfikna på det jag skrev om igår att jag gillade introt. Nu kan ni få se det genom att följa länken nedan. Men jag vidhåller ändå att det ska ses på plats i arenan för det är helheten som gör det. Håll till godo.

Intro

GP irriterad på domarna

Gunnar är irriterad på domarna över bedömningen av Micke Gath i gårdagens match. Han säger i en intervju till kvällsposten att det är samma bedömning som förra säsongen på laget retsticka Micke Gath. Jag kan inget annat än att hålla med. Om man heter Gath, Ledin, Kåberg m.fl ska ju faktiskt inte spela någon roll i bedömningen men oftast ska det till något extra för att motståndaren ska åka ut när just dessa rollspelare är inblandade. Visst jag köper att de håller på med diverse skit emellanåt på isen men det ska ju inte betyda att man i nästa situation ska behöva utstå dubbelt så mycket för att få en utvisning med sig. Micke själv verkar ta det hela med ro och säger att det är vardagsmat för honom och hoppas det jämnar ut sig i slutändan.

Kvp

Mancari borta från marknaden

En spelare som det spekulerats i den senaste tiden och som folk velat se i den gön&vita dressen Mark Mancari har förlängt sitt kontrakt med Buffalo. Han ryktades även till Södertälje.

Mark Mancari

Dagens resultat

Linköping-Färjestad 3-2
Djurgården-Modo 1-2
Rögle-HV 71 2-4
Brynäs-Skellefteå 1-2
Luleå-Södertälje 8-2


Nyheter och intryck i hallen

Direkt när man kom till arenan möttes man av en nyhet. Scanning av sina biljetter istället för uppvisande av årskort. Ganska värdelöst tycker jag, det blev köbildning direkt samt att vissa biljetter inte gick att scanna och då fick man gå in ändå vid sidan om själva "snurran". Jag vet att idén med att ge ut lös biljetter istället för ett årskort är bl.a den där fifty/fifty proceduren som innebär att när man inte kan komma till matchen ska man i framtiden kunna makulera sin biljett och dela vinsten/förlusten av en ny försäljning av ens biljett och ge möjligheten till någon annan som kan gå och få se matchen och det är ju bra. Men gillar inte köbildningen samt vill det ju till att tekniken fungerar.

Det nya på ståplatsläktarn med indelning mellan sjungande AIA/neutral ståplats kan jag inte uttala mig om eftersom jag har sittplats men det såg ut att fungera. Rökrutan såg jag inte bara.

Var i kiosken och köpte en kaffe, nytt pris för i år 15 riksdaler, kan man väl stå ut med det går ju till ungdomen men köper man två koppar får du ju ett halvt kilo i butiken. Undrar om man inte mister lite kunder på detta, men det är ju klart går det upp en femma blir kanske förtjänsten densamma.

Introt till matchen var hur coolt som helst i mitt tycke. Fanns bara två saker att anmärka på. När man körde laguppstllningen körde man en liten videosnutt på varje spelare riktigt bra, det enda som fattades var LITE mer idé rikedom om hur varje spelare skulle presenteras i sin presentation. Bäst av alla i denna presentation var assisterande tränaren Tommy Sjödin. Vad ser ni framför er när ni tänker Tommy Sjödin? Jodå en tuggumi tuggande Tommy och det är ju inte lite han tuggar:). Sen själva entre introt var också riktigt bra, förutom tajming med introts slut och spelarnas entré. Men detta intro ska man se, inte få det beskrivet i en blogg. Bloggens betyg på introt blir samma som Hd´s Daniel Rooth 4 av 5.

Man hade också förberett för ett litet tifo, vilket är väldigt ovanligt för att vara i Ängelholm. Man hade satt en liten flagga på varje stol som de ville man skulle vifta med vid entré och mål antar jag. Det gick väl så där, men alla barn blev nog glada för de samlade flaggor utav bara den när slut signalen gått. avslutningsvis slänger jag in tre bilder jag tog med mobilen, det är på flaggorna på stolarna samt upp mot klacken där de värmer upp innan matchstart. Men kvalitén blir ju som den blir med mobil.


   

Rögle förlorade hemmapremiären

Rögle förlorade hemmapremiären med 2-4. Jag vet att det INTE finns hedersamma förluster, men om det funnits hade detta varit en sådan. Jag tycker inte vinsten var rättvis Rögle borde vunnit detta, men som jag påpekade inför matchen måste laget hänga dit kassarna på sina chanser. Högardh och Hjalmarsson brände varsitt friläge och när det är så jämna matcher måste de kassarna dit om man ska vinna matcher.

Innan matchen var fem minuter gammal borde Rögle haft 2-0, men tyvärr har man som sagt förtvivlat svårt att göra mål. Porseland gav Rögle ledningen i mitten på första perioden och efter det kom Hv mer och mer in i matchen och med endast 45 sekunder kvar av perioden kvitterar dom. 

I mitten akten tyckte jag att Rögle var lite tröga de första tio minuterna mycket slarv i passningsspelet samt att Rögle drog på sig tre raka två minutare. När man klarat av dessa utvisningar t.o.m fem mot tre i nästan två minuter, var det Hv´s tur att uppsöka botbänken och vad händer då, jo Hv gör mål i boxplay, inte bra. Sedan är det Hv som drabbas av ytterligare tre två minutare och på det sista powerplayet stångas Gath och Beaudoin framför mål och den sistnämde lyckas kvittera.

I den tredje perioden kommer Rögle ut och forecheckar Hv ganska högt upp i banan och skapar en hel del bra chanser, men då händer det som inte får hände. Kontring Hv och mål. Detta är så typiskt, man sätter inte sina chanser och motståndaren får en och hänger dit den. Hv sista mål kom i tom bur sedan GP tagit ut torpet. Känns riktigt surt med en förlust idag tycker inte resultatet speglade matchen. Man har helt enkelt inte marginalerna på sin sida.

Avslutningsvis, kan jag väl säga att jag trodde det skulle bli spel sex mot fem (publiken) men Hv hade nog tagit upp en Småländsk liftare i svart och vitt på vägen ner, säger inte mer än att hade jag betygsatt sämsta person på isen hade han haft en 5:a på ryggen och en svar&vit tröja.

Matchfakta

Första perioden: 1-0 Porseland ( Erkgärds, Beaudoin ) 1-1 Voutilainen ( Davidsson, Torp )

Skottstatistik: 10-10

Andra perioden: 1-2 Voutilainen ( Puistola ) 2-2 Beaudoin ( Gath, Brendheden )

Skottstatistik: 14-9

Tredje perioden: 2-3 Falk ( Tedenby, Melin ) 2-4 Davidsson (Voutilainen, Puistola )

Skottstatistik: 8-8

Publik: 5005 personer

Hemmalagets tre stjärnor: 1. Colliton  2. Beaudoin  3. Hjalmarsson

Mindre än tre timmar till nedsläpp

Nu är det mindre än tre timmar till nedsläpp sker i Lindab Arena. Man kan lugnt säga att det börjar bli lite fjärilar i magen nu. Har faktiskt ändå en skön känsla i kroppen om att detta kommer att gå bra. Med förhoppningsvis fullsatta läktare en skönsjungande klack som kommer skapa ett enormt tryck i hallen givetvis tillsammans med oss "högra sittplats". De ska även framföra nationalsången. Tror klacken kommer vara riktigt taggade inte minst eftersom det sägs att borta sektionen kommer vara knökfull.

 Det kommer också vara ett speciellt nedsläpp från en gammal Rögle bekanting från andra sidan pölen, nämligen Tom Haugh spelarna kommer också spela i deras retrotröjor denna match. Vill ni läsa lite mera om Tom Haugh kan ni ju klicka på länken nedan. En annan nyhet för oss besökare är att ni är det fritt fram att gå ut och blossa i period pauserna och att man organiserat det lite bättre på ståplatsläktarn för de som vill vara i den sjungande delen av klacken eller bara befinna sig på ståplats.

Avslutningsvis gissar jag att Rögle slår Hv med 3-2 och att Kempe målar först. Släng gärna ni besökare också in ett tips i kommentarsfältet, mest för skojs skull. I framtiden kan vi kanske ordna en riktig tävling med vinst till vinnaren som andra bloggare gör, men där är vi inte ännu får jaga lite vinster först:)

Forza Rögle!

Bengans tips inför Hv71 matchen

Så var det dags igen för ett litet tips. Lite dåligt ljud,  får be Bengan tala lite högre nästa gång. Håll till godo bloggvänner.


Mina tankar inför hemmapremiären

Som bekant är det ju hemmapremiär för Rögle mot Hv71 i Lindabarena imorgon. Det blir ännu en svår match på förhand för Rögle, men inte omöjlig. Som jag ser det finns det tre viktiga punkter.

1. Torpet måste upp ett snäpp till.
2. Inga onödiga utvisningar.
3. Tight defensiv och ta vara på de chanser man får.

Hv är ett bättre lag än Färjestad mer individuellt skickliga spelare. Dom har en mycket bra målvakt i Stefan Liv även om han har släppt 8 puckar på två matcher. Deras powerplay är ruskigt bra (57,14%) spelare som Davidsson, Voutilainen, Thörnberg är livsfarliga i denna spelform. Retstickan Per Ledin är ju också tillbaks i Hv och kommer nog stångas framför mål han med när det vankas powerplay. Hade varit kul med en matchning av Gath vs. Ledin.

Hur ska då Rögle fixa tre pinnar då. Ja torpet måste nog upp ett snäpp till, backarna med kapten Glimmenvall i spetsen får spela lite mera resolut i närkampsspelet och spela lika tight som sist och låta ben och hjärna jobba lite fortare vilket ger snabbare spelvändningar. På forwards sidan måste man våga att gå mer rakt på mål, in och ta stryk framför Liv och framför allt hänga dit puckarna. Tyckte man var lite för omständiga emellanåt sist när man kom i fina kontringsmöjligheter tycker jag man passade lite väl mycket i sidled istället för att gå på avslut själv. Powerplayspelet måste också bli MYCKET bättre, visst det har bara gått en match men där tyckte jag verkligen Kenny saknades, hans sätt att ta in pucken i zon, hans fina uppspel ja ni vet själva samt hans lugn uppe vid blå. Men det är ju sådana detaljer man mer eller mindre nöter på träningarna varje vecka så det kan ju bara bli bättre får vi hoppas.

Sen har vi ju en riktigt bra fördel av hemmais, PUBLIKEN. AIA sin vana trogen sjunger från första nedsläpp tills hesa fredrik ljuder när tredje perioden är färdig spelad det är som en sjätte utespelare som spelarna själv brukar säga. Ni som hörde intervjun med GP&TS tidigare i veckan på hd.se kommer kanske ihåg vad TS sa att som motståndare är det ibland nästintill omöjligt att göra sig hörd på isen till sina lagkamrater och att Sveriges bästa publik finns i ÄNGELHOLM. Det tycker jag laget verkligen ska försöka dra nytta.


Inga direkt överraskande resultat

Om jag får säga så tycker jag inte det var några jätte överraskande resultat i kvällens fyra allsvenska matcher. OM jag nu skulle hitta något får det väl bli Växjös 3-0 borta mot Oskarshamn, men mest i så fall för att man i bakhuvudet har Oskarshamns försäsong, men det är ju som bekant inte då det gäller.

Oskarshamn-Växjö 0-3

Björklöven-Västerås 1-3

Malmö-Troja 4-1

Leksand-Borås 6-1

Bengan tipset

Tänkte bara meddela er som läser min blogg och gillade Bengans tips kan jag meddela att ett nytt tips kommer in under morgondagen, så håll ut alla bloggvänner.

Jiri Bicek

En av spelarna som det ryktats lite lätt om till Rögle, slovaken Jiri Bicek. Han skrev ett korttidskontrakt på fem veckor med Södertälje som sedan ska utvärderas och ev. förlängas. Då skulle jag nog påstå att Rögle inte varit speciellt intresserade, för i så fall hade det väl varit bättre för Bicek att veta var man ska spela hela säsongen. Men myntet har ju två sidor och vill man chansa kan man ju göra det och skulle det då gå väldigt bra har ju Bicek ett bra förhandlingsläge, men om inte så kan det bli värre.

Laget mot Hv71

Laguppställningen mot Hv71 på lördagen bjuder inte på några större förändringar, det blir ändring i två backpar. På forwardssidan startar GP med samma uppställning som mot Färjestad. I målet hittar vi åter torpet.

Målvakt: Cristopher Nihlstorp (Jürgen Penker).

Förstafemman: Dominik Granak, Daniel Glimmenvall – Christopher Liljewall, Eric Beaudoin, Andrée Brendheden.

Andrafemman: Mathias Porseland, Mads Bödker – Peter Högardh, Jeremy Colliton, Johan Alcén.

Tredjefemman: Daniel Rahimi, Stefan Erkgärds – Mikael Gath, Mattias Sjögren, Jakob Johansson.

Fjärdekedjan: Mario Kempe, Tommy Enström, Simon Hjalmarsson.

På bänken: Mathias Sjöberg, Sebastian Ström.


Amar borta en vecka och Ström blir utlånad

Nyförvärvet Baptiste Amar blir troligtvis borta en vecka efter att han som Wikegård skulle sagt "käkat puck" i gårdagens match. Amar hade ingen käkbensfraktur och har heller inte visat tecken på en hjärnskakning. Han miste fyra tänder och fick sy läppen både på in och utsidan.

Sebastian Ström lånas ut till allsvenska Västerås, han ansluter till laget på söndag, Roger Hansson säger att laget innehåller nio backar och det är en för mycket. På frågan om han vill ha honom tillbaks svarar Röger, att han tror Sebbe blir en elitspelare framöver men är inte där riktigt nu, att Sebbe även missat två försäsonger pga skador spelar troligtvis in. Men den dagen han ska komma tillbaks ska han gå rakt in i laget.


Kvällens resultat

Noterat från kvällens matcher är väl att Södertälje slog Linköping och att Skellefteå vann norrlandsderbyt samt att det blev hela 13 mål i Kinnarps arena.

      Hv71 - Djurgården 7-6 
 
      Färjestad - Rögle 2-1   
      Södertälje - Linköping 2-1   
      Timrå - Brynäs 1-1   
      Modo - Frölunda 2-4   
      Skellefteå - Luleå 3-1  
  
            


Förlust i premiären

Det blev förlust i seriepremiären med 2-1 . Ganska rättvist resultat sett över hela matchen. Det var ingen direkt rock´n roll hockey från Rögles sida, men det är nog ett bevis på att GP prioriterar försvarsspelet, chanser fanns men säsongens första mål trillade in först efter 17.05 i tredje perioden av Andrée Brendheden men strax innan hade Färjestad tyvärr gjort 2-0. Det var också tredje perioden som Rögle började gå framåt och trycka på man vann också skotten med 19-10 i sista perioden, i de två första hade Rögle endast skjutit 4 skott och det är alldeles för lite. Tycker Nihlstorp ska ha högst betyg av Rögle spelarna, han var bra. Nye Rögle backen Baptiste Amar fick utgå i tredje perioden sedan han träffats av ett skott på/vid munnen han blödde rejält och tror nog där rök lite av hans garnityr för massör Billy Nilsson var inne på isen och plockade, ingen rolig premiär för honom återstår och se om han kan spela i lördagens hemmamatch mot Hv71.

Matchfakta

Första perioden: 1-0 Severin Blindenbacher (Henrik Björklund)

Skottstatistik: 4-2

Andra perioden: Mållös

Skottstatistik: 9-2

Tredje perioden: 2-0 Marcus Paulsson (Jesper Mattsson)
                         2-1 Andrée Brendheden (Christopher Liljewall, Eric Beaudoin)

Skottstatistik: 10-19   

Sebbe Ström

Det sägs att Sebastian Ström är ute ur truppen för denna gång i alla fall, vet ej om det gäller utlåning eller om man bryter kontraktet, lite trist tycker jag. Sebbe har skön attityd och har bra närkampsspel. Det man såg från förra säsongen när Sebbe var utlånad till Västerås lovade annars gott med 8 poäng på 10 matcher varav 4 mål och 4 ass. Vi får väl lita på GP och TS att de tagit rätt beslut. Var Sebbe hamnar är inte klart men det ryktas Västerås, Malmö, Herning, vi får se.


Rahimi debuterar!

Det blir premiär i dubbel bemärkelse ikväll för Daniel Rahimi,  alla papper är nu i sin ordning och debut sker i kvällens bortamatch mot Färjestad. Enligt laguppställningen spelar Rahimi tillsammans med Bödker som tredje backpar. Torpet vaktar kassen och Ljugby Morgan dömer, 40 minuter kvar till nedsläpp.

Välkommen och lycka till både Daniel och laget i kvällens match.



Rahimi



Bengt Arne "Bengan" Svensson

Idag har jag äran att presentera en nyhet på bloggen. Om ni varit ute i hallen någon gång under de senaste 25 åren, och tittat på match, åkt allmänhetetns åkning eller i något annat ärende kan jag nästan garantera att ni träffat på "Bengan". Han är nämligen en stor supporter till Rögle och följer alltifrån ungdomslag till A-lag samt hjälper tjejerna i kiosken med diverse saker.

Vi börjar från och med idag och sen ser vi vad NI läsare tycker samt om "Bengan" vill fortsätta att tippa men det tror jag nog han vill. Det är ett kort och koncist klipp, men håll till godo.



Scandella vänder hemåt

Rögles nyförvärv Guilio Scandella kommer med största sannolikhet att resa hem till Kanada på  måndag,  bara röntgenplåtarna visar att allt är som det ska och att Scandella får ett nytt gips. Är detta bra/dåligt för Rögle, svårt att säga men förutsett att han sköter den träning han kan utföra så ok, men han blir ju lite som en främling för de övriga  när han inte är här i Ängelholm med laget. Jaja tiden får väl utvisa om det var bra eller dåligt.


Allsvenska resultat!

Västerås lämnar jumbo platsen genom att hemmslå Oskarshamn. Aik och Almtuna klättrar också i tabellen genom borta vinst mot Mora respektive Växjö.

Mora-Aik  2-6

Västerås-Oskarshamn  2-0

Växjö-Almtuna  3-4 e.fl

Fotboll+Hockey=Rögle Aciton!

Lite konstig formel kanske:). Men imorgon spelas både hockey och fotboll i vårt avlånga land. Följderna av detta blir för oss som har pay per view kanalerna att vi inte ser Röglematchen som vanligt på dessa kanaler utan den flyttas till Canal+ action.

Hd

#21 gör comback

Comeback för en av tidernas, ja kanske t.o.m den störste av dem alla sker imorgon. Tyvärr inte i Värmland till oss Röglefans stora förtret utan i Örnsköldsvik. Då förstår nog de flesta hockey intresserade vem det rör sig om jodå, det är  Peter "foppa" Forsberg som ska försöka igen. Kontraktet med Modo är ett tryout kontrakt som  gäller i tre matcher. Om nu Peter skulle känna att foten klarar detta tror jag inte chansen för Modo att "foppa" stannar hela säsongen är speciellt stor utan då drar han nog iväg till andra sidan pölen.


Premiärlaget!

Idag släppte G.P premiärlaget till torsdagens borta premiär mot Färjestad, endast målvaktsposten han håller inne med. Magkänslan säger att det blir torpet som tar plats mellan stolparna, han gjorde ju en mycket bra insats i lördags men man vet aldrig, den som lever får se.

Laguppställning mot Färjestad

Målvakt:?

 1: Glimmenvall, Granak - Liljewall, Beaudoin, Brendheden
 2: Porseland, Amar - Alcén, Colliton, Högardh
 3: Rahimi, Bödker - Gath, Sjögren, Johansson
 4:                        - Hjalmarsson, Enström, Kempe.
 R: Sjöberg, Erkgärds
 
 Ej uttagna: Ström, Demén-Willaume, Scandella.


Allsvenskan rullar vidare

Noterbart från kvällens matcher i allsvenskan är väl att Malmö tar säsongens första trea, vinsten satt hårt inne, Calle Söderberg avgjorde sent med 3-2 målet med knappt tre minuter kvar och ex rbk:aren Wallgren skickade sedan in 4-2 målet i tom bur. Kvällens bottenmöte mellan Borås och Örebro slutade med Örebro vinst på overtime. Kvällens resultat ser ut på följande sätt.

Troja-Björklöven 4-1

Sundsvall-Malmö 2-4

Borås-Örebro 3-4 e.fl


Vandringspokalen går vidare!

Häromdagen skrev jag att Mattias Karlsson i Timrå inte gillade Micke Gath, han påstods grisa framför mål och att det var en spelare han aldrig kommit överens med. Idag skickar Micke vidare vandringspokalen  till          Djurgårdens Marcus Ragnarsson. Micke tycker i sin tur att Ragnarsson ges stora fördelar i sitt sätt att spela av domarna och att om någon annan spelat så hade man fått utvisning, han säger också i intervjun att andra spelare har liknande fördelar men ingen utnyttjar dem så som Ragnarsson gör. Kan bli kul med en match i matchen den 15 okt på Hovet. Frågan som återstår är väl vem Ragnarsson skicar den till härnäst?



Timrå satsar ungt!

Idag presenterade Timrå vilka som blir assisterande kaptener till Pär Styf. Det blev ganska otippat en 18-åring och ett nyförvärv, Anton Lander och Gabriel Karlsson. Tycker det är rätt fräckt gjort av Challe att ta ut en 18-åring som Lander. Visserligen inte helt grön för han var ju som bekant lagkapten för U18-landslaget i våras men det händer ju inte alltför ofta att en elitserieklubb släpper fram en 18-åring som en av tre "ledare" för laget, men kul tycker jag.

Fbk och Hv71 kvällens vinnare

Färjestad hemmaslog Skellefteå med 3-2 och samtidigt borta besegrade Hv71 Linköping med 6-2. Återstår väl och se om Rögle kan lyckas bättre mot Färjestad i Karlstad på torsdag än vad Skellefteå gjorde. Spelmässigt tyckte jag att Skellefteå var väl så bra som Färjestad, men ett par billiga mål mellan benen på Hadelöv i första perioden blev Skellefteås fall denna kvällen.

Jukka Voutilainen

Där har ni första målskytten i årets elitserie. Målet kom i fem mot tre efter 2.43 i den första perioden.

Mitt elitserietips!

1.Frölunda
2.Linköping
3.Hv71
4.Färjestad
5.Luleå
6.Modo
7.Timrå
8.Rögle
-----------------------------------
9.Brynäs
10.Djurgården
-----------------------------------
11.Skellefteå
12.Södertälje

Smygstart på elitserien ikväll ÄNTLIGEN säger jag bara. Jag jag gör som andra och levererar mitt tips till årets elitserie. Givetvis helt omöjligt att tippa, men jag följer min känsla, det kan gå käpprätt åt skogen, eller inte:)


Hjälp!

Ni som nu kikar in på bloggen jag skulle behöva er hjälp för att utvecklas och komma vidare, än så länge är jag bara en simpel amatör bloggare, men man vill gärna bli bättre. Vad skulle ni vilja läsa om? Ge mig gärna tips och ideér använd kommentarsfältet under inlägget. Skriv gärna också om det är något som är bra som ni vill se mer utav eller något som ni absolut inte vill läsa. 

Min tanke är att blogga om lite av varje inom hockey, då främst svensk hockey. Rögle laget i mitt hjärta blir givetvis huvudspåret, men även lite allsvenskan, silly m.m får väl se hur långt tiden räcker till samt att det hänger lite på er hur bra det kan bli. För utan läsare kan man ju lägga ner.

Ny serieledare i allsvenskan!

Bofors leder allsvenskan efter 3 omgångar. Idag slog man självaste Leksand på hemma is med 4-3 efter straffar. Leksand kvitterade med ynka SEX sekunder kvar av matchen, men förlorade som sagt var på straffar. Bofors har nog chockat en hel del experter även om det bara gått tre omgångar. Det är ju detta som är tjusningen, allt avgörs ju inte av dessa s.k experter utan efter 60 min på rinken.

Rögles J20 spelade också idag hemma mot Troja, det blev vinst med 5-3 men det satt hårt inne 4-3 kassen kom med 26 sekunder kvar och blott 15 sekunder senare gjorde Rögle 5-3. Rögle hade två stycken 2 målsskyttar i Rasmus Bengtsson och Felix Maegaard-Scheel.

Tomas Surovy

Om nu någon hoppats, trott eller hört ett rykte om Surovy kan sluta spekulera för stunden i alla fall. Surovy är klar för sin moderklubb Banska Bystrica i Slovakien där han bl a kommer att kampera ihop med förre NHL/Djurgårdaren Vladimir Orzagh som också gjort comeback efter flera års skade problem. Surovy gjorde comeback i fredags men den slutade poänglös.


Kung Kenny!

Kung Kennys vara eller inte vara är det många som just nu spekulerar i. Man läser på bl a AIA´s forum att man sett Kenny träna i torsdags, men inte med A-laget i alla fall eftersom att de var ute på roadtrip, men man kan ju träna själv. Sen kan det ju också vara så att Kenny tränade, MEN inte sig själv utan U9 där Kennys son spelar och de hade träning i torsdags och faktum är att Kenny är en utav sex tränare/ledare i laget.

Men nu vill jag ju inte ta bort alla förhoppningar från oss fans om att kungen gör comeback för vad bloggen erfar så finns alla papper redan klara för en comeback men för att detta ska ske tror jag att man ska få en massa skador, att det går käpp rätt åt skogen eller att kungen vaknar upp en dag med ett otroligt abstinens att få lira hockey igen. Men ska man vara realist så tror jag inte en så principfast person som kungen själv snörar på sig skridskona igen för en comeback men hoppas kan man ju.

Kungen

Grisa Micke!

Det ser ut som om Rögles Mikael Gath tar över rollen från förre Röglespelaren Pelle Svensson som på sin tid brukade kallas "grisapelle" på läktarn. Att Mikael Gath är hatad av vissa motståndare det visste vi Röglefans redan och nu har ännu en spelare sållat sig till den skaran som INTE gillar Mickes spelstil.

Den tidigare kissekatten/kaffebönan och nu Nhl återvändande Timrå spelaren Mattias "kolan" Karlsson säger till hockeykanalen.se "-Rögles Mikael Gath har jag aldrig kommit överens med. Han är riktigt grisig runt målet."

Det är väl precis det vi Rögle fans vill höra om allas vår Mikael Gath, tror också Micke själv myser om han läser detta. Det är ju ett kvitto på att hans roll/spelstil fungerar perfekt. Läs hela intervjun om ni vill, länk finns nedan.

GrisaGath

Hockeykanalen


Imponerande skalp!

Rögle tog igår en imponerande skalp på försäsongen när man bortaslog Frölunda i nya "gamla" Frölundaborg med 3-1. Skönt att se att de rutinerande spelarna kliver fram och producerar. Eftersom att jag inte själv var på plats och såg matchen tänker jag inte heller ge min analys av den utan lägger in några länkar om du vill läsa om matchen.

Inte för att man kan dra några växlar av en träningsmatch men nog fasen är det betydligt skönare att åka till skogarna i Värmland för seriepremiär på torsdag med en vinst i bagaget mot självaste Frölunda. Det gamla talesättet dåligt genrep ger bra premiär, känns bara löjligt, bra genrep ger oss troligtvis inte en bra utan en utmärkt premiär!


Hd

Rögles hemsida

Gp

Kvp

Ny Rögleblogg!

Jaha hockeyvänner en ny säsong nalkas och en ny hockeyblogg att lägga till era favoriter. Grön-auo-vit, konstigt namn? Nja prova skånskt uttal i mitten så blir det bra! Var faktiskt riktigt svårt att hitta på ett namn i denna bloggvärld som råder just nu på internet, antingen så är det taget eller inte så passande. Men men, nu är namnet valt så då är det bara att köra.


RSS 2.0