Rögle föll tungt mot Real Frölunda

Tyvärr blev det förlust borta mot Frölunda med 5-4. Trots en fin arbetsinsats och inte minst då sista perioden som vinns med 2-1 målmässigt och hela 20-5 i skottstatistiken.

Det svider riktigt mycket med ännu en förlust och lite på sättet den kommer. Först och främst, så fort laget kvitterar och kommer ikapp målmässigt så går Frölunda upp 2ggr om och tar ledningen på nytt. Det är för dåligt, har man precis råkat ut för det en gång då markeringen framför mål var obefintlig och Joel Lundqvist kan slå in 2-1, varpå Rögle svarar genom matchens mål av Simon Hjalmarsson hans första för säsongen vilket innebar 2-2. Sedan hinner man ju knappt släppa pucken förrän laget låter det hända ännu en gång. Då blir det jobbigt, att hela tiden jobba i uppförsbacke. Sen blir det ju inte bättre av hur deras 4-2 tillkommer. För det första är det enligt mig 2 minuter på Fredrik Pettersson för hög klubba på Sjöberg bakom Röglemålet, Sjöbergs namne alltså domare Sjöberg står precis brevid situationen och låter spelet fortgå, Pettersson spelar fram Blomdahl som skjuter vid Penkers förstastolpe "lite billigt" och pucken går i mål med endast 32 sekunder kvar av period 2, tungt, riktigt tungt. Ska förresten inte domaren blåsa av vid huvudskada eller när en spelare ligger ner "skadad" på isen???

Men laget kom ut i tredje perioden och spelade matchens bästa period från deras sida. Man släppte inte till mycket bakåt, endast 5 skott och man snurrade rätt friskt i Frölundazonen och sköt hela 20 skott varav 2 gick i mål, och det fanns chanser till mer men tyvärr så uteblev kvitteringen.

Såg ut som om det var rätt irriterat i Röglelägret, domaren var framme mot slutet och sa till Billy Nillson att vara tyst, för vad vet jag ej. Domaren gjorde väl inte någon jättematch precis och tror man var ganska irriterade för situationen med Sjöberg i slutet på andra perioden. Jacke som gjorde en mycket bra match idag blev skadad i tredje men vi hemma i tv sofforna fick aldrig se vad som hände. Enligt reportern så hade Rögle lägret sagt "han spelar inte mera idag, men i övrigt är det ingen fara".

Även lite stökigt på läktarn bland 20-års firande AIA, verkade som om det slängts in något på isen. Trist när det blir så. Jag vet att man blir väldigt frustrerad men kan bara säga att sån skit hjälper inte ett dugg, hur förbannad man än blir. Men nu vet ju jag inte exakt vad som hände men något var det i alla fall.

Nä, just nu känns det bara skit. Men jag vet att det kommer en dag imorgon också hur hopplöst det än känns att vara Rögleanhängare just nu. Det är nu laget och vi trogna Rögleanhängare ställs lite mot väggen, tre matcher och en poäng och sakta men säkert drar lagen ovanför ifrån. Då gäller det att vi fans och publik ser till och stötta laget och göra vad vi kan för att hjälpa till och det gör vi knappast genom att stanna hemma. När nu laget har chans till snabb revansch redan på måndag hemma mot svenska mästarna Färjestad vill man se att folk ställer upp och stöttar laget och kommer till arenan, mer folk på läktarn=bättre tryck och atmosfär i arenan vilket förhoppningsvis ger en positiv injektion till laget som i slutändan gör att vi kan bärga tre friska poäng. Så se nu till att stötta spelarna i nästa hemmamatch för att bryta den förbannade hemmasviten.