Inför Frölundamatchen

Idag ska Rögle ta sig an Frölunda på bortais inför ett förmodligen fullsatt (brukar det vara) Scandinavium. Ett Rögle som varit ganska hårt sjukdomsdrabbat i veckan hela 5 spelare, men som förhoppningsvis får tillbaks tre spelare till dagens match i form av backarna Glimmenvall, Erkgärds och anfallaren Kempe.

Frölunda som kommit igång efter den svaga inledningen och som i senaste matchen i torsdags tog poäng i Jönköping 2-2 borta mot Hv71 vilket inget annat lag gjort tidigare denna säsong. Frölunda som också präglats av skador i princip hela säsongen, men har ju som bekant också en helt annan trupp än Rögle samt ekonomiska muskler att kunna plocka in utifrån om det behövs. Det har man också gjort sedan lagen möttes sist i form av jätten Kristian Kudroc. Kudroc som förra säsongen spelade för Södertälje och i år representerat Brynäs 10 matcher innan Frölunda klev fram och signade jätten Kudroc.

GP är också åter i Röglelägret och därmed åter i båset som huvudtränare. Nu tror jag visserligen inte det spelat någon roll i torsdags men det känns ändå tryggt att ha GP tillbaks.

Rögle har inte slagit Frölunda i seriesammanhang sedan -94 och det lär bli tufft idag också. Men Rögle är seriens bästa bortalag där jag tycker man visat upp ett helt annat tålamod på bortais och till och med vänt underlägen, något som kännts övermäktigt för laget att göra hemma i Lindab Arena. Kan man sen också plocka fram det tighta och kompakta försvarsspel som man visat upp tidigare på bortais samt att den som nu får vakta målet gör en kanoninsats och sist men inte minst att laget tar vara på chanserna som bjuds, ja då kan det vara dags för en vinst i Scandinavium. Inte minst hoppas jag detta för AIA och alla Rögle anhängare som idag intar Götet. Tror nog det blir uppemot 500 Rögleanhängare på plats idag och om inget annat borde det ge råg i ryggen till spelarna.

Hur laget formeras i dagens match är ännu inte släppt, men tror inte på några jätteförändringar. Har en känsla av att det möjligtvis blir målvaktsbyte.

Kom igen nu alla och håll tummarna för laget så våran fina bortasvit får bestå. 

"Alla luktar fisk i Göterborg...." 

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0