Brynäs först ut efter uppehållet

Imorgon är så äntligen väntan över på att få se lite hockey igen. Rögle möter Brynäs hemma i Lindab Arena. Sist lagen stötte på varandra fick Rögle lite oförtjänt med sig en pinne efter ganska dåligt spel, man förlorade till slut i sudden. Imorgon är det ny match och nya förutsättningar.

GP säger i diverse intervjuer att laget tränat bra under veckan som gått, med ganska långa pass i början för att sedan korta ner dem och ha fräscha ben inför morgondagen. Mads och Dominik är tillbaks från sina landslagsuppdrag, medans Erkgärds och Kempe är sjuka och spelar inte imorgon. Porseland har också varit krasslig men kan enligt GP spela morgondagens match. En som också är tillbaks är Nihlstorp som tydligen är kvitt sin skada, men börjar med att vakta båsdörren.

Brynäs kommer till spel utan sin landslagsback Lars Jonsson som idag fick reda på att en sena var av i vaden och ny operation väntar och att han blir borta mellan 3-5 månader. En som istället är tillbaks på isen för Brynäs är en fd. Röglespelare, Jonas Nordqvist. Jonas som inte spelat match sedan i Januari har under rehabiliteringsperioden hunnit med att byta klubb från Frölunda till Brynäs. En frisk och matchtränad Nordqvist är en tillgång för nästan alla lag i elitserien, men pga av sin skada tror jag inte Brynäs kan vänta sig några stordåd så här direkt av Nordqvist, som kommer spela i Brynäs 4:e femma imorgon.

Imorgon hoppas jag få se ett Rögle som kommer ut och trampar gasen i botten med bra passningsspel och tempo i skridskoåkning, spelar fysiskt och verkligen visar var skåpet ska stå. Hoppas också få se ett förbättrat powerplay. Känner på mig att killarna är sugna på att bryta ännu en trend, den dystra hemmasviten.

En av killarna är nog alldeles extra taggad inför morgondagens match, Jeremy Colliton. Jeremy som har sin föräldrar på besök vill nog visa dem både ett och annat. Så en uppmaning till alla, imorgon ska vi visa familjen Colliton att det är något alldeles extra med atmosvären under match i Lindab arena så att de får ståpäls som Gunde skulle sagt när laget äntrar isen. Hoppas AIA kanske hunnit knåpa ihop en liten sång till colliton, annars kan man ju alltid damma av den gamla Len Hachborn sången.

Laguppställning mot Brynäs

 M:
Penker (Nihlstorp)
 1: Granak, Glimmenvall - Sjögren, Beaudoin, Enström
 2: Amar, Porseland - Högardh, Johansson, Månsson
 3: Bødker, Rahimi - Alcén, Colliton, Gath
 4: Sjöberg               - Liljewall, Hjalmarsson, Åström

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0